Трафик от Форуми

Имам сайт, в който посетителите от различни форуми са повече от посетителите от Google. Този тип трафик доста често е подценяван, но ако трафикът идва от форум с подобна на сайта тематика е доста добър. Ето ви и малко списъче как точно да привлечете максимално по-таргетирани посетители за Вашият сайт/блог от форуми.

1. Открийте точните форуми!

Първата стъпка е да откриете форумите с тематика подобна на Вашият сайт. Не е важно форумът да е посещаем, а да е активен. Аз лично за един Tech сайт (английски) съм регистриран в 4 форума като двата са по-големи (100 000 регистрирани, а другите два са с по-малко от 10к регистрирани потребители.

2. Регистрирайте се, но не започвайте с постването веднага!

Това е най-голямата грешка. Просто няма смисъл да се регистрираш и за 10 минути да направиш 10 теми пълни с линкове. Това е най-сигурният начин да заслужиш наказание. Вместо това е добре просто да наблюдавате форума.

Кои са най-редовните потребители и кои са главните (модове и администратори). Следете кои са най-горещите теми (т.е най-посещавани и коментирани теми). Вижте кои раздели в форума са най-активни. Прочетете правилата на форума! Настройте си подписа и си сложете аватар! Все пак в подписа ще са линковете към Вашите сайтове, докато аватара ще е част от Вашата карма.

Добре е в подписа да няма повече от 3 линка, а и също така не е добре да има големи картинки. Освен това използвайте нормални цветове, а не цвят който да вади очите. Най-добре използвайте нормалният шрифт и цвят.

За аватар е добре да използвате Ваша снимка. Това прави вашият акаунт по личен и увеличава доверието на потребителите. Ако пък не искате да използвате ваша снимка, сложете Ваше лого или аватар от галериите за аватари.

Публикувайте! Вече сте научили повечето неща за този форум, настроили сте си акаунта и е време да започнете да участвате в дискусиите. В началото не прибързвайте. Около 30 поста за първата седмица е добре. Първите няколко седмици е добре да бъдете колкото се може по-полезен на другите.

Споделяйте информация, пишете статии в форума, отговаряйте на въпроси. Давайте полезни линкове, но НЕ към Вашите публикации. Има време и за това. След като вече сте направили около 100 поста помагайки на хората, вече можете да започнете да пишете статии от типа “Как да направим”, като в тези статии вече можете и да линквате Вашите сайтове, например чрез линк от типа “прочетете по този въпрос повече тук”.

Именно така ще привлечете основно количество трафик към Вашият сайт. Тези хора ще искат да научат повече по въпроса. Лично според мен тези публикации са подобни на “гостуващите блогъри”. Връзките в форумите доста приличат на социалните мрежи. Там можете много лесно да намерите “другарчета”, които се интересуват от същите теми.

Покажете им, че сте готов да им помогнете ако има някакъв проблем, пращайте им съобщения от време на време или просто се дръжте като приятели. Те могат да Ви помогнат във Важен момент за Вас. Оставете другите да рекламират вашият сайт След усърдна работа и написани доста полезни постове, вече повечето потребители знаят за Вас и са посещавали Вашите сайтове.

Доста често ми се е случвало при въпрос на даден потребител, друг потребител да е отговарял с линк от мой сайт. Това е една от най-добрите награди за даден блогър - статиите да са му полезни за обществото.

Чувството да видиш това е доста полезно, повярвайте ми! Освен това няколко пъти се получи така че собственикът на форума искаше да ми плаща за всяка моя статия (статия от типа “как да направим”) в форума, понеже постовете, които бях написал бяха станали най-посещаваните теми в форума.

Бъдете полезен!

Това е най-важното в едно community. Бъдете полезен с Вашите публикации (колко силно това важи и за блогването) и просто следвайте правилата. Няма начин да не успеете!

Автор: Бахар Мустафа

сподели ме

1 thoughts on “Трафик от Форуми”

  1. Хареса ми. Темата е интересна, и много полезна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *