Разлики между VPS и Споделен хостинг

VPS хостингът / Managed VPS хостингът и Споделеният хостинг, предлагани съответно от Delta.BG и Jump.BG са две професионални услуги, които дават много възможности за бизнеса, като дават възможност на потребителя да открие решението, което да отговаря най-добре на бюджета на компанията и нуждите на проекта. И двата вида хостинг в България са разположени върху супер бързи NVMe SSD дискове, като така могат да предложат максимална скорост при обработване на заявки/Iops/ и позволяват на вашите уеб сайтове, онлайн магазини, платформи и други проекти да се зареждат още по-експресно и да спечелите доверието на вашите клиенти!

Cloud VPS

Както при Споделения хостинг, така и Виртуалният VPS хостинг ресурсите са фиксирани на месечна база. В зависимост от плана, който изберете, ще разполагате с определени предефинирани ресурси. Възможностите, които двата хостинга предлагат на потребителите са това, в което се крие основната разлика между двете услуги.

Имайте предвид, че SSD VPS хостинг услугата се разполага на изцяло върху Cloud инфраструктура. Облачният хостинг е вид виртуализация, която позволява лесното създаване на виртуални машини върху високо производителна и резервирана среда с на практика неограничен ресурс. SSD VPS е едно от най-добрите хостинг решение на българския пазар, като предоставя високо оптимизирана хостинг инфраструктура, подсигуреност на данните и по-голяма свобода на конфигурация, като същевременно цената е фиксирана на месец.

Когато избирате между Споделен уеб хостинг и SSD VPS хостинг услуга за вашия онлайн проект, трябва да вземете в предвид следните основни особености:

Ниво на конфигуриране и управление на хостинг средата

Споделеният хостинг е бюджетно решение за всеки стартиращ онлайн проект. При него съществуват ограничения, които се определят от факта, че не можете да конфигурирате хостинг средата. Споделеният хостинг не дава толкова свобода на управление на услугата, както е при VPS, и поради тази причина не позволява разполагането на много специфични платформи и приложения. Подходящ е за презентативни уеб сайтове, CMS платформи и малки онлайн магазини, които нямат високи изисквания към инфраструктурата и нямат нужда от допълнителна конфигурация на сървърно ниво.

При SSD VPS от Delta.Bg имате на разположение цялата инфраструктура, като можете да я конфигурирате и да инсталирате всеки желан софтуер, за да създадете оптималната виртуална машина и среда за всеки онлайн проект. При този вид хостинг клиентът има цялата грижа за поддръжката на услугата, като той трябва да се грижи за инфраструктурата.

Ресурси

При Споделения хостинг споделяте ресурсите на сървъра с другите потребители, които са на него - Сървърна мощ (процесорно време, Apache заявки и други) и Неограничен Трафик (максимален месечен трафик към сайта – заявки към сайта, качване и сваляне на файлове и т.н. ). Тези ресурси са споделени от всички клиенти на един сървър и тяхната достъпност зависи от общото потребление във всеки един момент.

При SSD VPS вие имате гарантиран, заделен специално за вас ресурс – RAM памет, CPU мощност и Трафик. Тези параметри се осигуряват с помощта на високотехнологичната хипервайзорна зона, която управлява целия изчислителен ресурс на виртуалните сървъри.

Резервираност на данните

При Споделения уеб хостинг разполагате с 30 дневен бекъп назад във времето, като можете да върнете архивно копие във всеки един момент. Важно: Винаги правете регулярни архивни копия на своите проекти, локално на своята компютърна машина! Така допълнително ще подсигурите своите проекти и ще можете да ги възстановите в работещ режим при всяка ситуация.

SSD VPS и Managed VPS хостингът от Delta.Bg е изцяло разположен върху Cloud среда, подсигурена и тройно репликирана. Това означава, че данните са изцяло резервирани: В случай че се получи хардуерен проблем с диск от масива, данните се мигрират автоматично, в реално време и без прекъсване на нормалната работа на вашите услуги. Това е основната причина за това да разположим нашите VPS планове изцяло на високопродуктивна облачна среда. Така можем да гарантираме на вас, нашите клиенти, най-добрата и сигурна хостинг услуга, като в същото време цената е фиксирана и можете лесно да планирате своите IT бюджети.

Допълнителни екстри

При Споделения хостинг разполагате с удобен персонализиран Jump.Bg cPanel, в който има множество полезни функционалности, внедрени от нас. Този контролен панел е включен по подразбиране в услугата Managed VPS от Delta.Bg, но не е наличен за услугата SSD VPS от нас.

Част от полезните функционалности в Jump.Bg cPanel (за плановете на Споделен хостинг и Managed SSD VPS от Delta.Bg) са:

  • WordPress Management;
  • Безплатен сертификат Let’s Encrypt – инсталиране с един клик;
  • Безплатен плъгин ActiveCache – включване на кеширане на съдържанието на една уеб страница с един клик, като може да се избере една от двете кеширащи технологии Redis и Memcache;
  • Безплатен плъгин AutoSSL - Безплатен DV SSL сертификат на Comodo с помощта на технологията AutoSSL;
  • Безплатен плъгин ActiveSSL – активиране на пренасочването на връзката на един уеб сайт с един клик с помощта на удобния cPanel плъгин ActiveSSL, създаден от Jump.Bg;
  • Softaculous Autoinstaller – инсталатор на приложения с няколко клика;
  • Malware Detector – защита от зловредни скриптове;
  • ActiveWAF Web Application Firewall – активна Firewall защита за вашите хостинг планове;
  • Много други безплатни плъгини и възможности за бърза конфигурация на вашата услуга само с няколко клика!
  • Webmail – възможност за използване на уеб базиран мейл;

Свържете се с екипа на Delta.Bg, за да ви помогнем при избора на правилния хостинг за сайт за вашия бизнес. Не се колебайте да се свържете с нас, ако изпитвате затруднения при заявката на желания хостинг план или имате въпроси за услугите, които предлагаме.

социално споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *