За сайта

Този сайт представлява отворен блог, в който всеки гост е добре дошъл и може да публикува своя публикация. Целта на този сайт е да предостави възможност за публикуване на хората, които нямат личен блог и/или пишат по-рядко и не им се налага такъв. Системата е стандартна - WordPress.

За да върви всичко гладко и безпроблемно, ще се наложи да въведем някои прости правила. Ето ги и тях.

1. Само лични публикации

Това не е директория за статии, така че в тази блогосфера няма да се допускат публикации с рекламна и комерсиална цел. Няма проблем да се слагат връзки от публикациите, дори към комерсиални сайтове, но текстовете трябва да са лични или полезни по някакъв начин на читателите.

2. Уникално съдържание

В сайта не се допуска съдържание, което вече е публикувано в Интернет. Това ограничение се налага за да избегнем проблеми с авторските права. Също така търсачките не обичат копирано съдържание и наказват сайтовете с такова. Стриктни сме в това отношение, така че изключения няма да се правят.

3. Правопис и пунктуация

Нямаме редактор, който да редактира текстовете, така че остава авторите да пишат грамотно без правописни и пунктуационни грешки. Няма да изпадаме в крайности, но е нормално всеки да си има поне Spell Checker инсталиран в браузъра. Другият вариант е да използвате онлайн инструмента за проверка на правопис.

4. Права на собствениците

Собствениците на сайта си запазват правото да премахват материали от сайта, които противоречат на правилата, описани на тази страница, както и на законите на Република България. Собствениците си запазват правото и да слагат връзки от статиите ръчно или автоматично към материали, които са свързани с темата и ще са полезни на читателите.


Лиценз на съдържанието

Съдържанието в сайта е под Creative Commons BY-NC-SA лиценз, ако не е посочено друго от самия автор. Не може да се копира съдържанието на сайтове, които са комерсиални и/или имат реклами. Споменаването на автора е задължително с реална връзка, видима за търсачките! Връзката се поставя към конкретната статия оригинал.