Жени шофьори

Преди няколко седмици в Бизнес Парка бях свидетел на случка, която опроверга по доста готин начин тезата ми, но все не ми оставаше време да я публикувам. Аз съм мързеливо животно и понякога заебавам нещата с едно махване на ръка и думите ‘Не ми се занимава с това сега!’. Сценката обаче кърти, чисти и извозва достатъчно, че да се зарибя да пиша за нея, макар и толкова късно.

Ситуацията е следната: Седим си с колегата пред сградата и пушим. Отсреща е паркиран камион, от по-малките, абе камионетка. Точно обсъждахме дали скоро ще се появи някой от служителите на Бизнес Парка, който да му залепи една червено-жълта лепенка, когато забелязахме една мацка да върви към камиончето.

Понякога човек усеща кога ще бъде свидетел на нещо нестандартно и вниманието му се привлича от нещо, което е на пръв поглед незначително. Така стана и сега - нищо и никаква си жена, отива към нищо и никакъв камион, сигурно се случват по 10000 такива на ден. Обаче нещо ни накара да се загледаме в нея с думите ‘Е тая ще ме разбие ако се качи на камиона’.

Разби ни.

Мацката беше младичка, видимо около 25-26 години, руса чуплива коса, слабичка и не особено висока, облечена практично и удобно - къси панталонки и чехлички/джапанки. Отвори вратата на камионетката, качи се в кабината като пич, а ние с Пламен вече бяхме опулили ей такивата зъркели. Последва ехидното ‘Сега и ако го подкара…’, на което тя символично отговори със сваляне на чехлите и тряскане на вратата като печен тираджия.

Ние бяхме вече във възторг - ‘Аре мацка, сега ако го подкараш туй камионче, евала!’. Два оборота на стартера, кълбо черен дим от ауспуха, рев на двигател и мацката потегли мазно и професионално под въодушевените крясъци, които издавахме с Пламен. Когато и взе завоя с онзи типично тираджийски тертип, ние бяхме покорени.

Това идва да покаже, че няма невъзможни неща, но в никакъв случай не се отказвам от тезата си, че има полово-обусловени професии. Все пак, когато срещнеш такъв образ като описаната мацка, длъжен си да уважиш уникалността му, най-малкото заради усилията, които е положил(а).

Евала, мацка, все така ги разбивай бастуните като нас! :)

Едно видео за смях накрая по темата:

бутони към социални мрежи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *