Как да накарате хората да ви казват „ДА“

Здравейте всички!

На мен се пада честта да напиша първата публикация в този сайт. Мисля, че е темата е добра като за старт на блога. Накратко, просто казах "ДА", когато ме помолиха да напиша нещо тук. Надявам се да ви хареса:


Най-често срещаната причина, поради която ви се казва “не”, - как да я преодолеем.

Хората казват “не”, защото това е моментна реакция. Те правят това, или нещо подобно, и бързо разбират, че не са взели правилното решение. Около 90% от всички отговори “не” са от подобен произход.

А сега, внимавайте!

Факт на убеждаването

“Не” е моментна реакция и не означава нищо. Хората не знаят, защо казват “не”. Те не знаят, защо правят това, което правят; особено когато гледат назад към миналото, те се държат обратно на очакваното, в зависимост от думите, с които общуваме. С други думи, ситуацията е извън контрола на хората.

Представете си, че си взимате душ и се чуствате много добре. Изведнъ водата става студена. Обръщате се и бързо врътвате кранчето на по-висока степен. Но температурата на водата не се повишава. Някой друг в къщата ползва топлата вода в този момент! Моментално затваеяте крана.

Удоволствието от 20-те минути под душа е развалено. След шест месеца все още си спомняте епизода като проява на нечия грубост и като неприятно къпане. Изобщо не си спомняте началните 20 минути на отпускане и приятно усещане.

На следващия ден си взимате душ за пет минути. Чуствате се добре. Топло ви е и се отпускате. Но си спомняте, че някой друг може да започне да използва вода и набързо излизате. За вас това е било приятно къпане. Отпускащо и кратко. И по-късно през седмицата си спомняте за него като за приятно къпане.

Всички взаимоотнопения бележат подем и спат. През по-голямата част от времето те са по средата. Прекарвате много време в работа, в чистене на къщата. Не обръщате внимание на отношенията си с човека, с който живеете. След това преживявате пеиод, в който се карате, спорите, заяждате се. Уф, ужасно!

Време за нова връзка. Съобщавате новината. Караниците стават все по-ожесточени. Така си и знаехте! И до края на живота си казвате на хората, че не можете да си представите, как сте живели с този човек цели 25 години.

За да разберете, как да влияете на хората, трябва да разберете, как те вземат решения, как си спомнят миналото и как виждат бъдещето. Мнозина пропускат това.

Както видяхте в примерите по-горе:

Хората запомнят върховите преживявания, особено лошите. Те със сигурност си спомнят, как свършват нещата.

Трик на убеждаването

Хората си спомнят върховните преживявания (особено лошите) и как свършват нещата.

Когато питате нещо, предизвикайте върховните преживявания и последното добро преживяване с вас.

Когато променяте състоянието на съзнанието на човека пред вас (ако е необходимо), направете така, че да ви разкаже за тези върхови преживявания и да си спомни последният път, когато сте направили нещо хубаво.

Хората не си представят бъдещето. Те не знаят как ще се чустват, когато се случат дадени събития, дори да го чакат с нетърпение.

Ще видите, че всичко това е съществено при общуването, убеждаването и, очевидно, за вашите взаимоотношения.

Тактика на убеждаването

Хората изпитват страх, защото не виждат ясно бъдещето. То е неопределено. То е страшно. То е “НЕ”, докато .. не ги накарате да се почустват в безопастност!

бутон за сайт

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *