Хигиената в „Кралска Закуска“ Русе

С тази скромна гост публикация бих желал да подаря на заведението “Кралска Закуска” първата за годината награда Hall of Shame. Следва и моята аргументацията защо получават тази светла награда.

Следващата снимка ми бяше любезно изпратени от един приятел, който е станал потърпевш на хагиенните навици на това иначе така известно и скъпо заведение в град Русе, което се намира на пъпа на центъра.

Кралска Закуска Русе

(За съжаление не намерих начин да прикача снимката с по-голямо качество.)

Въпреки ниското качество на любезно предоставените на мен снимки можете да видите главния герой на събитието. Не, това не е кофа за миене на пода. Това е кофичка, чиято вода се ползва за забърсване на масите.

Докато в повечето заведения използват препарат, който се впръсква върху масата и с добре измита гъбичка се избърсва масата, след като бива напръскана с препарата, в това заведение предпочитат селския начин на почистване.

Ползва се добре напоена гъбичка в мръсна вода (приличаща на вода от локва след дъжд пред бар “Корона”). Вместо с гъбичката да се почиства масата тук се процедира по обратния метод - с остатъчната чистота на масата се почиства подгизналата в мърсотия гъбичка, а ръката на обслужващия персонал, която влиза в пряк досег с мръсната вода от кофичката поднася вкусните ястия и напитки на радостната клиентела на заведението.

В една нормална пазарна икономика такива заведения щяха да търпят големи финансови загуби от органи като “ХЕИ” и от самите клиенти, а обслужващия персонал би си отнесъл солидни глоби. И както казват хората: да ама не. Не и тук. Не и сега.

Моят личен съвет остава само и единствено: избягвайте заведението “Кралска Закуска” заради ниската хигиена. Ако така ви почистват масата как ли приготвят яденето ви. А как ли мият приборите ви?

Още един повод да прескочите до съседно заведение. На “Кралска Закуска” наливната бира е очудващо разредена (и това направи впечатление не само на мен). Може би за това е с 10ст. по-евтина от бутилираната.

бутони към социални мрежи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *