Как се прави промяна на голям сайт

Очарован съм от начинът, по който arenabg направиха промяната в сайта си, за разлика от data.bg.

Какво направиха data.bg, започнаха с онези смешни броячи - ОК. Всички, включително и аз тръпнахме в очакване за нещо ново, грандиозно, след стария отвратителен уеб дизайн, никой не вярваше, че може да стане по-лошо. Какво обаче е мнението на хората всъщност?

Аз като заклет фен на заоблените ъгълчета и всичко типично за web 2.0 бях очарован, но голяма част от хората (познати и приятели), които влизат там само за да теглят музика реагираха с “Ебати гадната дата, много я преебаха”.

С идеята си Дата да е всичко я пренаситиха с 101 глупости които никой не използва. Авто? Запознанства? Email? На кой е нужно това? Имаме си Google+, Facebook, Myspace, Флиртчета, Софиянци, Плевенчани, Тутраканци и още суматия сайтове за запознанства. При наличието на mobile.bg за какво се борят?

Дата.бг е единствения български безплатен сървър с търсачка (може и да има други, но по-голям няма). Вместо да наблегнат на основната си функционалност, това което ги прави номер 1 в тяхната си област, те решиха да са всичко и според мен сбъркаха.

За какво беше всичкото това нещо? Вместо “Моля изчакайте търсачката обработва заявките на други потребители” получаваме грешки или празен екран.

Какво направиха Аренабг?

Без никакви подобни простотии си обновиха нещата хората, добавиха си новите функции и всичко си им е на 6. Браво! Така се прави.

share button

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *