Как да създадем успешен блог?

Макар, че в момента това е една от модните тенденции - всеки да има блог, рядко някой успява да впечатли читателите си и да ги запази като редовни посетители в блога си.

блог

За да успеете да създадете наистина успешен блог е необходимо да се водите от няколко правила, които ще се опитам простичко да опиша в тази статия. Вероятно е да пропусна нещо, затова приемам поправки

Да започнем с едно от най-важните неща. Нужно е да сте много упорити и да не се отказвате лесно. Имайте предвид, че винаги се почва от нулата и дори да ви писне в един момент да не се отказвате от идеята си.

Знам, че повечето от вас, които ще прочетат тази статия, са решили да блогват не за удоволствие, а за пари. Това не бих казал, че е успешна стратегия за създаването на наистина успешен блог, но не е непременно така.

Първата стъпка която трябва да направите при създаването на своят блог е да обмислите добре, каква ще е темата на вашите статии. Един много важен фактор е самите статии да са в вашата компетенция или поне това за което пишете наистина да ви е интересно и да желаете да се занимавате в конкретната ниша.

В 95% от случаите хората, които пишат статии в блоговете си, на теми които не са им интересни, им писва след 10-тата статия и от там оставят блога на произвола на съдбата. Тоест просто са си загубили времето.

Затова пишете само за неща които са ви интересни и за които желаете да пишете в блога си.

Друг важен фактор е статиите, които пишете да са уникални и написани от вас. Предполага се, че хората посетили вашият блог, са дошли с идеята да прочетат каква е вашата гледна точка по въпроса. Много грешно е да копирате чужди статии, това с нищо няма да ви помогне, дори би могло да ви навреди.

Ако се питате с какво би ви навредила една такава статия, запитайте се "Защо някой би чел нещо, което вероятно вече е прочел?", пък и ако сте начинаещи в блогването, ще е добре да понатрупате опит, като пишете свои статии и дори и да не сте добри в това, рано или късно сами ще започнат да излизат увлекателните изречения.

Това са двата най-важни фактора, които ще е необходимо да спазите при създаването на блог.

След като вече сте решили за какво ще пишете и имате някакви идеи какви ще са вашите статии, е необходимо да помислите как ще е домейн името ви и къде ще стартирате вашият блог.

За да получите респект към блога ви е желателно да си закупите свой собствен домейн и хостинг, където да стартирате своят блог. В интерес на истината реално погледнато, ако наистина сте запалени над идеята, едва ли ще ви се досвидят 60-80 лв. на година за име и за хостинг.

Аз ви препоръчвам въпросните хостинг компании от които може да си закупите необходимото (в зависимост от големината на блога ви):

Jump Хостинг, Delta VPS хостинг

И две хостинг компании разполагат със страхотен 24/7 съпорт, който би ви помогнал мигновено при всеки един проблем, а и цените им са супер атрактивни. Да не кажа най-добрите.

Съвет: Ако сте решили да правите тематичен сайт, хубаво е домейн името ви, да подсказва за какво става дума. Така занапред по-добре би се класирал сайта ви при търсене в търсачките, особено ако сте неопитни при оптимизирането на страници.

Да предположим, че и тази стъпка вече сте изпълнили.

Сега е необходимо да изберете каква блог система да инсталирате. Аз препоръчвам WordPress, понеже е максимално опростена и бързо се свиква с навигацията, пък и е една от най-масово използваните системи, безплатна е и един много важен фактор – добре оптимизирана е, което отново ще ви помогне за популиаризирането на вашият блог сред търсещите машини.

Пропуснах да спомена, че има и доста голяма колекция от теми, което пък ще ви даде възможност да изберете тема която най-много подхожда на съдържанието ви или просто ви харесва повече от обикновенната.

След като вече, сте свършили повечето работа и въобще с трудната част около създаването на статии идва още по-трудната задача – Писането на статии.

За статиите ви обясних – желателно е да са написани от вас. За да успеете с вашият блог е необходимо да изпълните едно много важно правило – създавайте статии редовно!

Ако вече сте грабнали един потребител и той е харесал ваша статия, бъдете сигурни, че той отново ще посети страницата ви, а ако не публикувате нищо ново, след като прочете вашите статии и не види нови, едва ли ще посети сайта ви отново.

Най-добре е да си изградите един навик, да публикувате нова статия всеки ден, а ако имате повечко свободно време, още по-добре по няколко на ден. Важно е потребителят да разбере, че дори и да прочете всичките ви статии, утре отново ще има нещо ново, което да прегледа. Тоест печелите един читател повече.

Макар и да го казвам последно, това е най-важното при изграждането на блог – "Добавяйте новите си статии постоянно в боокмарк мрежи и въобще възмолзвайте се при всяка една възможност да изрекламирате блога си, но не и да спамите безразборно – това би ви навредило!".

Предполагам се досещате и защо е необходимо това!? Все пак ще кажа, за неразбралите… Кой би разбрал, че статиите ви съществуват, ако не разбере от някъде за вашият блог?

Това са някой от основните правила за изграждането на сполучлив блог, който на по-късен етап би ви донесъл допълнителни доходи, докато се забавлявате. Тези методи са помогнали на много блогъри да успеят, пък и не са чак толкова трудни за изпълнение. Важното е мерак да има човек.

споделяне на връзка

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *