Успешна кариера по време на криза

кариера работа криза

Съвети за успешна кариера по време на финансова криза:

1. Не позволявайте да ви повтарят, че сте твърде млади или твърде стари за дадена работа или професия! Възрастта, полът или расата не са критерии за успех, а именно вашата нагласа и желание към това, с което се занимавате.

2. Не злоупотребявайте с правомощията си! Бъдете честни, лоялни и търпяливи, за да получите същото отношение към Вас и вашата работа.

3. Не забравайте да комуникирате с вашите колеги, клиенти, мениджъри! Ако имате нещо да казвате - кажето го ясно и точно с подходящия тон. В противен случай можете да останете неразбрани или неоценени. Мултикултурното общество, в което живеем, освен че обогатява ежедневието, то може и да доведе до разминаване в комуникацията. За това в големите международни компании максимата "първо мисли, накрая говори" е определяща.

4. Не спирайте да се развивате! Намерили сте перфектната за Вас работа? На върха сте? Това е чудесно, но ако спрете да работите върху себе си, бързо ще бъдете изместени от трона.

5. Фокусирайте се! Стресът и шумът около кризата не бива да влияят на качеството на работата ви.

6. Открийте нишата, която най-добре запълвате с вашите умения! Работете върху това, което умеете по-добре от другите. Посещавайте и курсове, които ще ви помагат да доразвиете това умение.

7. Бъдете ангажирани! Не се крийте. Участвайте активно в работния процес, включвайте се във всички оперативки и тимбилдинги, показвайте инициатива.

8. Бъдете търпеливи! Истинските професионалисти не са се наложили за една нощ. Във високо професионалните сфери на живота са необходими дълги години на работа и упоритост, за да се докаже човек и да си създаде добър имидж.

9. Работете върху имиджа си! Изграждането на позитивен имидж изисква много труд, но веднъж създаден той работи денонощно за вас. Но е важно и никога да не се забравяме, че добро име се гради с години, но може да се загуби за един ден.

10. Понасяйте неуспехите с достойнство! Спадовете в кариерата имат и позитивна страна - те мотивират и помагат за професионалното развитие, но само при едно условие, ако човек приема и се учи от нея.

бутони към социални мрежи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *