Забележителностите в Париж, Франция

Невероятната атмосфера, както и многобройните исторически и културни забележителности на Париж впечатляват милионите туристи, които го посещават всяка година. Посетете Париж - един от най-романтичните и туристически градове в света.

Париж

Париж е столицата и най-големият град във Франция. Този забележителен мегаполис впечатлява милиони туристи със своята неповторима атмосфера и изящна архитектура. Разходката из широките булеварди и красивите паркове на Париж създава невероятно усещане, поради което мнозина го определят като най-романтичният град в света.

Париж е един от градовете, които всеки уважаващ себе си турист трябва да посети поне веднъж в живота си. Посещение на всички забележителности в града, може да отнеме доста време, но ако не разполагате с такова, това са нещата, които е задължително да видите.

Айфеловата кула - безспорно най-ярката забележителност и символ на града. Тя е построена между 1887 – 1889 година. Официалното откриване е по време на Световното изложение в Париж през 1889 година.

„Сакре Кьор“ - построена през 1874 година във византийски стил. Базиликата е една от най-красивите сгради в града. В нея се намира една от най-тежките камбани в света, която тежи около 19 тона.

Парижката Света Богородица - известна още като Нотърдам, католическата катедрала е построена между 1163 – 1345 година. Тя се смята за едно от големите постижения на готическата архитектура.

Триумфалната арка - постоена през 1806 – 1836 година в чест на загинали войници. Тя се намира на прочутия площад „Шарл дьо Гол“ в края на най-известният булевард в Париж – „Шанз-Елизе“. Арката е един от най-посещаваните монументи в града.

Лувърът - един от най-големите и посещавани музей не само в Париж, но и в целия свят. Сградата на старинния дворец е превърната в музей през 1793 година. Днес музеят, разполага с близо 400 000 артефакта.

сподели бутон

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *