Сапарева баня – минерални извори, туризъм и рехабилитация

Сапарева баня представлява едно от многото и малки кътчета от страната, които удивяват всеки с неповторимия си чар.

Разполага се красиво в полите на Рила планина, а в него всеки случаен минувач или турист може да намери най-добри условия за нощувка и престой. Това може да стане лесно с вили в Сапарева баня.

Градчето носи славата на безспорен фаворит сред почитателите на Спа курорти в страната. Той е рехабилитационен център известен в цяла Европа. Всъщност славата му на такъв идва главно от единственият по вида си гейзер в Европа, който се разполага на самия център на Сапарева баня. Неговата температура достига 103 градуса, а това е удивителна справка, която обяснява много неща свързани с лечебната сила на водите.

Гейзерът-фонтан на Сапарева баня е един от символа. От него извира пареща струя, която избликва от недрата на земната повърхност и години наред е будела интереса на минувачите. В близост до този феномен са разположени няколко лечебни заведения, в които от край време се лекуват успешно заболявания.

В изминалите години курортното градче Сапарева баня може да се похвали и с редица добре изградени Спа хотели, които имат свои центрове и басейни на разположение, както за гостите им, така и за външни лица.

Минералната вода на този регион е богата на серен химически състав и високи нива калций, желязо и манган, които се усвоят от организма по успешен начин.

Освен лековитите води, Сапарева баня се гордее и с чудната си природна красота, множество природни забележителности и неповторима растителност.

Сапарева баня разполага с не малко туристически маршрути, които отвеждат до Рила, Паничище – Седемте рилски езера – Скакавица – Рилския манастир. Гости и посетители, които идват на почивка в курорта, с удоволствие съчетават гостоприемното посрещане във вили в Сапарева баня с несметните богатства на планината.

На това място се намира и минерална баня с най-гореща и лековитата вода, съществувала най-отдавна на стария континент.

Почивка в Сапарева баня обещава приятни мигове и пълноценен престой. Единственото, което се изисква от гостите на града е да се отпуснат и да забравят за грижи, проблеми, които съпътстват ежедневието.

Вили в Сапарева баня гарантират за много изненади по време на отсядане, нощувки и престой!

сподели ме