5 съвета при почистване на килими

Прането и почистването на килимите в нашия дом ще ни даде онзи дълготраен ефект, които сме търсили още с тяхното закупуване. Благодарение на доброто справяне с предизвикателствата по почистване и пране на килими, ще имаме възможност да се насладим на уюта и комфорта, които те внасят в нашето жилище за дълъг период от време.

пране почистване килими

Днес ще ви дадем 5 лесни за изпълнение съвета, които да ви помогнат да се справите бързо и ефективно при почистване на килими и които значително ще улеснят вашата работа:

  1. Планирайте всяко почистване и пране на килими у дома. Създайте график за това колко често трябва да биват почиствани килимите и по какъв начин ще става това. Редуването на определени интервали на домашни методи като минаване с прахосмукачка и посещение на фирма за почистване на килими е добро начало.
  2. Почистете петната от вашия килим по възможно най-бързия начин. В никакъв случай не е добре да оставите петна от вино или мазнина по килима да засъхнат. Това само задълбочава проблема и съвсем скоро за него ще се появят дразнещи визуални индикации.
  3. Снабдете се предварително с препарати за почистване на килими. Независимо дали планирате пране на килими или просто искате да сте подготвени за случайно възникнали петна, то това е едно мъдро и умно решение, което ще ви подготви за това, което ви предстой.
  4. Ако имате практиката да се събувате у дома тази стъпка няма да ви е от ползва, но ако предпочитате да се разхождате с обувки, то тя ще ви помогне много. Поставянето на изтривалка в антрето е добър начин да ограничите праха, влизащ в помещението с обувките и така да редуцирате значително нивото на замърсяване на вашия килим.
  5. В случай, че не ви се занимава с почистване и пране на килими, то най-добрия начин да се справите с това е наемането на специализирана фирма за почистване на килими и мокети, която разполага с всичко нужно, за да се справи с тази задача.

share button

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *