Как да обзаведете нов апартамент

Аранжиране интериорът на дома е винаги приятно задължение, което повдигат въпроси за закупуване на мебели и поставянето им по интересен начин в интериора на дома. Разбира се, всичко зависи от вкуса и възможности, но има общи насоки. Нека да започнем с мебелите. Организирайте едно голямо изчистване от стари мебели. Това може да направите и с помощта на фирма HAMAL.BG.

В една малка стая мебелите трябва да бъдат вградени в стените, така че стаята да изглежда по-просторна. Диван легла в спалнята създават големи възможности там, където има малко място. В тясна стая например две секции и се слага в различни краища една срещу друга. Празните места могат да бъдат допълнени с телевизор, фотьойли, маса и други малки парчета от мебели.

Цветът и текстурата на мебелите, също играят роля. Сега предпочитани са естествената текстура на дървото, така че е по-добре се вижда на светъл фон.

Тъмните мебели могат да бъдат подредени в една светла стая, където тя ще изглежда добре и обратното. Предимства на съществуващия декор в осветлението на мебели може да се подчертае.

Важни елементи от интериора са също килими, пердета и завеси. Килимът, естествено стои по-добре в съчетание с мека мебел. Това може да се слее с мебелите и тапетите. В спалнята, пода може да се застели и мек килим.

Що се отнася до тапетите, техния светъл цвят и фин модел визуално подобряват осветлението в малък коридор. На фона на тъмния фон ще изглежда добре с мебели, изработени от леки дъски.

За покриване на бетонния под е добре да се използват декоративни керамични плочки, дърво – балатум. Ако има цвят и модел на тапети и мебели всичко ще изглежда по-добре. Важно е само да се организират правилно цветовете. Тъмните свиват пространствата, а светлите създават повече простор и отразяват светлината.

По този начин, ако умело използва цветови комбинации, нещо може да се идентифицира, експресно и подчертава. Ето някои примери за такива моменти.

Светло – тъмно. Ако мебелите са в светъл цвят тапет с много зеленина, с жълти или червени нюанси, то ще създаде уютна атмосфера и спокойствие. Тъмните мебели и тапети, съчетават цветове като тюркоазено, лилаво, тъмно синьо. Това ще създаде вътрешен комфорт.

Топло – студено. Стаята в оранжево и жълто ще създаде впечатление, сякаш е окъпана в слънчева светлина, а тя т своя страна създава топлина. Усещането за прохлада се създава със светло син цвят и нюанси съчетани с естествения цвят на светло дърво, бледо оранжево или жълти тонове.

Меко – трудно. Ако човек обича спокойствие, уют, такава комбинация ще отговаря на стаята, в съчетание с бял пясък и бронзови нюанси: от тях лъха комфорт, лекота и спокойствие.

Ако човек е активен, настроен на всяка дейност – четене, работа, чат, че ще се наслади на ярки и жизнерадостни цветове, които са вълнуващи. Целесъобразно са оцветени мебели с боя по стените, смелост в съчетание с контрастни черно-бели цветове. Организирайте своевременно и почистване на апартаменти, което да съвпада с цялостната идея по интериора.

Цвят за база също трябва да съвпада със завесите. Те трябва да се комбинират с тапета. Например, ако сивият цвят на тапета е ярко синьо стаята ще изглежда грандиозно. Завеси до перваза на прозореца са идеални за кухнята или детската стая.

социални мрежи