Столче за кола – не и втора употреба

Да бъдеш родител носи със себе си не само радост, но и невероятни нови предизвикателства. Една от важните задачи на всеки родител е да осигури безопасност на детето си във всяка ситуация. А когато става дума за безопасност не трябва да пестим средства. Има 3 неща, които не трябва да купувате втора употреба.

Детско креватче

Детското креватче е мебел, която не трябва никога да купувате втора ръка. Едно употребявано креватче може да има разхлабени части, които да бъдат опасни. Матракът на детското легло трябва да бъде твърд и да не е по-малък от креватчето. Разбира се трябва да отговаря и на съвременните стандарти и изисквания.

Столче за кола

Второто нещо, което никога не трябва да е купено втора употреба е столчето за кола. Ако едно столче за кола е участвало в пътен инцидент, то може да не успее да издържи при следващ. Когато купуваме столче втора ръка, няма как да сме сигурни, че не участвало в ПТП. Допълнително старите столчета за кола най-вероятно не отговарят на новите стандарти за безопасност. По-добре да сме сигурни с ново столче, за да не съжаляваме в бъдеще.

Детска люлка

Детската люлка също не трябва да се взима назаем или да се купува втора употреба. Според американско проучване годишно 1200 деца под 2 годишна възраст се нараняват точно при инциденти с детска люлка. Има няколко качества, които една люлка трябва да притежава, за да бъде безопасна:

- Колан, който да държи детето здраво;
- Облегалка, която да се настройва в зависимост от височината на детето;
- Контрол на скоростта, така че да може да избирате по-бавно люлеене за по-мъничките.
- Да може да изкарвате лесно детето;
- Осигурена допълнителна сигурност.

Още няколко съвета за детската люлка, които да вземете предвид:
- Следвайте инструкциите на производителя;
- Не закачайте играчки с дълги връзки;
- Наглеждате детето;
- Спрете да използвате люлка, когато детето се научи да се откопчава.

споделяне в социални мрежи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *