Автокаско 2012

Кои са най-евтините и най-скъпи автомобили за застраховане с „Автокаско”

Разходите по луксозните спортни коли не приключват само с тяхната покупка. Всъщност, те точно тогава започват. Затова преди да помечтаете за вятър в косите и шофиране със скоростта на светлината, по-добре се поинтересувайте колко пари ще са ви необходими за автомобилна застраховка.

Автокаско и гражданска отговорност

Изборът на автомобил говори много за нас

Колкото и странно да звучи, изборът на автомобил говори много за нас. Когато сте зад волана на скъпа спортна кола, у хората се формира впечатлението за успял човек с висок социален статус. По доста по-различен начин ще изглеждате в очите на хората, ако вместо луксозния автомобил карате икономичен и практичен миниван.

При втория случай поне може да бъдете сигурни, че разходите Ви по застраховка „Автокаско” ще бъдат осезаемо по-ниски. В редовете по-долу ще Ви представим кои са най-евтините и най-скъпи автомобили за застраховане с „Автокаско”.

Залагайки на практичността ще намалите разходите си по Автокаско до минимум

Според американско проучване най-евтиният модел автомобил за застраховане през 2012 година е четири цилиндровият миниван Toyota Sienna LE, следван съответно от Jeep Patriot Sport и Jeep Patriot Compass Sport.

В класацията за най-евтин за застраховане автомобил попадат дори и някои шестцилиндрови модела, като например GMC Sierra K1500 Regular Cab, Dodge Grand Caravan SXT, Honda Odyssey LX и т.н.

Лошите момчета в списъка на водещите застрахователни компании

Абсолютната противоположност на изредените по-горе коли е десетцилиндровият двуместен модел, Audi R8 Spyder Quattro Convertible, който еднолично оглавява списъка за най-скъп за застраховане автомобил в листите на водещите застрахователни компании по света. Разбира се подобна класация не може да мине и без участието на моделите на Mercedes - CL600 Coupe и S600, които заемат съответно втора и трета позиция.

Основната причина за предпазливостта на застрахователите по отношение на тези автомобили се базира на факта, че хората, които купуват подобни автомобили често не спазват законите за движение по пътищата, а когато една такава кола катастрофира щетите са значително по-големи, а поправката – в случай, че е възможна е много скъпа.

Направете своята онлайн застраховка Автокаско и Гражданска отговорност в Дженерали България!

spodelime

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *