Хостинг компании и съвети при избора им

Избирането на надеждна хостинг компания е важно за всеки един блогър или изобщо уебмастър. Добрата хостинг компания ще ви даде нужното спокойствие, че някой се грижи непрестанно за сайта ви. Няма да се притеснявате дали по някое време няма да е 100% онлайн. Ако обаче изберете неподходяща хостинг компания, това може да ви коства много нерви, а и пари.

хостинг

Затова най-важното нещо, което може да направите, преди да пуснете сайта си онлайн е да изберете възможно най-добрата хостинг компания, която ще отговаря на вашите изисквания. Клиентът винаги е в правото си. Той си дава парите и иска те да бъдат максимално ефективни. Ако обаче платите на неподходящата хостинг компания, тогава ще започнат и проблемите ви.

Добре, но как да изберем подходяща хостинг компания? Еми всъщност отговора на този въпрос не е много сложен. Преди да търсите в Гугъл или в хостинг форумите, трябва да сте напълно наясно със сайта си. Трябва да прецените доколко добре е написана самата система, особено ако е авторска. И какви функции смятате да ползвате.

Има разлика и тя ще се отрази на трафика ви, ако имате сайт за онлайн игри или пък личен блог. Много е важно да си направите сметка колко долу-горе дисково пространство ви е нужно. Ако искате да правите сайт за запознанства, то определено ще ви трябва много. Между другото доколкото знам много хостинг компании забраняват хостването на сайтове за запознанства, но го давам само като пример.

След като сте наясно долу-горе какви параметри ще са ви нужни, за да може сайта ви да работи добре, трябва да потърсите надеждна хостинг компания. Аз ви съветвам да отворите някоя търсачка и да потърсите информация относно три-четири хостинг компании. Сравнете ги, вижте мненията на потребителите им (има доста статии за хостинг компании) и изберете най-добрата. Може да погледнете и ревютата на хостинг фирмите в България.

Изберете тази, която предлага най-добра цена, спрямо услугите, които предлага. Няма да е зле ако преди да направите поръчката се консултирате с някой от екипа на компанията. Като потенциален клиент те ще ви обърнат нужното внимание. Ще отговорят на въпросите ви. Ако пък не го направят – търсете друга компания. Щом не ви отговарят сега, представете си дали ще отговорят, когато имате някакъв проблем със сайта си.

В заключение искам да ви посъветвам да разпитате в различни форуми за уебмастърство. Обикновено в подобни форуми има много хора, които разбират и няма да ви излъжат. И чак след като си направите сметка какъв хостинг пакет ви трябва, след като разпитате и други хора, то тогава ще може да изберете най-добрата хостинг компания, която ще отговаря на вашите изисквания.

Ние лично сме избрали VPS хостинг от Delta.BG за текущия сайт, тъй като е по-натоварен и не му стига споделен хостинг. Но ако сте стартиращ сайт и имате нужда от по-малко ресурси, може преди това да опитате услугите на тяхната дъщерна компания Jump.BG. Те предлагат най-доброто съотношение цена/качество.

бутони за споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *