Часът на Земята 2012 и вредата от него

Отново дойде време за "Часът на Земята", През последните няколко години вече като традиция, всеки спира използването на електроенергията за един час, като символичен жест за намаляване на потреблението на енергия в целия свят. Събота, 31 март 2007 "Часът на земята" започва в 8:30 ч. местно време за първи път. Само няколко години по-късно 50 милиона души от 370 града, в повече от 35 страни по света се присъединяват и изключват осветлението за един час – "Часът на земята".

Часът на Земята

Градове по целия свят спестявали 10%, 15% дори 20% намаляване на консумацията на електроенергия за този час. Това, което почти никой не знае, е че консумацията на електроенергия в часовете непосредствено преди и след "Часът на Земята" всъщност се увеличават с подобен или дори по-голям процент, което премахва печалбата или дори повишава общия обем потреблението на енергия.

Такива безполезни жестове като "Часът на Земята" винаги са склонни да проявяват лицемерие. Това бързо се превръща в голям билборд на лицемерните актове. Когато хората изключат електроенергията за един час, това не включва захранващите източници като UPS-те и т.н. Да не задълбаваме в това как генераторите използват много енергия, когато изведнъж всички се включат отново в мрежата.

Оказва се, че най-добрият начин за спестяване на енергия по време на "Часът на Земята" е просто да използваме енергията по обичайния начин, в противен случай може би ще използваме повече. Часът на Земята е просто ужасна идея и трябва да бъде забранена. Промяната трябва да дойде по положителен и естествен начин и да продължи повече от един час...

бутон за споделяне

1 thoughts on “Часът на Земята 2012 и вредата от него”

  1. Да, сериозен недостатък на Мрежата е фактът, че слабоинформирани субективни мнения се домогват до общо достояние… Много сериозен!
    Освен че говориш пълни глупости от електроразпределителна гл. т-ка, пропускаш да добавиш скъпоценното „по мое мнение или „според мен“ пред изказванията си. А че Earth Hour е предимно символичен акт, привличащ вниманието към човешкото самозабравяне – това и децата вече го знаят! Какво имам предвид ли? Нито водата (особено питейната), нито чистият въздух, нито годните незамърсени с химикали почви за изхранването на човешкия род не идват от Космоса!
    За всеки един долар генерирана „печалба“ (кво значи тва незнам), вредите на средата са за 1000!
    Икономика ли – БУЛШИТ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *