SEO оптимизацията – не я пренебрегвайте!

Винаги съм била на мнение, че SEO оптимизацията е много важен аспект от един сайт. И занапред ще продължавам да го твърдя, определено. Опитът ми е показвал, че ако сайт се класира първи при определена ключова дума, посещенията могат да нараснат двойно. И не е нужно да си много професионален SEO оптимизатор, за да оптимизираш сайта си добре. Просто четете, четете повече статии относно SEO.

SEO

В България има много добри SEO специалисти, които определено си разбират от работата. И са го доказвали много пъти. Четете техните SEO блогове и започвайте да прилагате това, което ви съветват. Възможно е при вас резултатите да не се появят веднага, а след няколко месеца. Но не се отказвайте! Не спирайте да работите и да се трудите. Накрая ще има резултат, уверявам ви.

Аз не съм професионалист в SEO оптимизацията, но смея да твърдя, че с много труд и качествени линкове можеш да изкараш първа определена публикация в търсачките, и което е по-важно – да запазиш позицията колкото се може по-дълго време. Мога да ви дам и няколко съвета, които при мен винаги работят – уникално съдържание, подходящи ключови думи и линкове от тематични сайтове.

Всъщност, повечето SEO специалисти препоръчват точно това – линкове от блогове (сайтове) с подобно на вашето съдържание. Не е лошо и да добавяте публикациите си и в социалните мрежи. Така освен трафик, вие трупате и обратни връзки. А това е изключително полезно и след време ще окаже влияние на вашия сайт.

Тук искам да напиша и няколко думи относно Google PageRank. За тези, които не знаят, търсачката Google оценява сайта ви и му дава ранг от 0 до 10. Някои казват, че той помага за по-доброто позициониране в популярната търсачка, други пък че няма никакво значение. Аз обаче мисля, че Google PageRank има значение.

Преди време, когато личният ми блог имаше PR 3, една определена публикация излизаше на второ място. Първото място беше за сайт с PR 4. След ъпдейта обаче нещата се обърнаха, аз имах четворка, а конкурентния сайт – 3. И резултатите се промениха и моята публикация излезе първа. Така че аз ще продължавам да се боря за възможно най-висок PR ранг. Дори и той да не влияе на позиционирането, предпочитам да имам повече, отколкото по-малко.

В заключителната част на тази публикация ще спомена само няколко неща, а след като ги прочетете може да си помислите повече дали си заслужава да хвърляте усилия и да оптимизирате своите сайтове. И така, всеки обича безплатната реклама, нали? Никой няма да я откаже. Дори и вашият сайт да е супер популярен, никога няма излишни посещения. При SEO на сайта си вие привличате нови потребители. Тези нови посетители могат да харесат сайта ви и да продължат да го посещават.

Така вече вие привличате не само нови, но и редовни посетители и при това не плащате нито стотинка. След тези думи каквото и да напиша ми се струва, че ще е излишно. Използвайте социалните мрежи и блог агрегатори, които дават чист линк (без nofollow атрибут) и създавайте наистина качествено и полезно за потребителите съдържание. Всичко това рано или късно ще ви се отплати като следствие на доброто SEO.

социално споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *