Готови ли сте за лятото?

Жегите започнаха, а с тях и някои забравени проблеми се зараждат отново – като това например, какво да носим със себе си, за да се предпазим от безмилостното слънце и страхотните горещини.

Лято

Решението лежи дълбоко в шкафовете ви е и време да го извадите оттам. Говоря за лосиона против изгаряне, но преди да започнете употребата на миналогодишния, по-добре проверете датата или тичайте до близката аптека за нов.

До скоро смятах, че нанасянето на лосион против изгаряне е безсмислено в градски условия, но, заради ред глобални проблеми като изтъняването на озоновата дупка, усещам все повече нуждата да защитя кожата си от вредните лъчи. Все пак не искам да изглеждам на 70 след няколко години заради сбръчканата, суха и изтощена от слънцето кожа.

Подберете внимателно какъв продукт е подходящ за вашата кожа, попитайте консултатните в аптеките и бюти-магазините кой фактор да вземете и коя марка ще е най-подходяща. Лично аз съм много доволна от лосиона на Eucerin 30 фактор, почернявам без да изгарям, въпреки че кожата ми е много бяла и имам хиляди бенки.

Не се колебайте да дадете повече пари за такъв крем, защото това е дългосрочна инвестиция – вие инвестирате в здравето и красотата на вашата кожа, която все пак не е нещо, което може да замените или закупите от магазините.

Друг много важен атрибут и страхотен пазач е спреят против комари и всякакви подобни нахални насекоми. Продават се и в малки опаковки, които можете съвсем спокойно да приберете в новата си голяма лятна чанта, която и без друго е пълна с какво ли е.

Но тук говорим за необходимост и комфорт, защото знаете колко е приятно да седнете вечер с приятели в новооткритата градина на страхотен бар и атмосферата да бъде помрачена от ужасните кръвопийци, които постоянно ви хапят и притесняват.

Ако работата ви е свързана с много разходки навън, изберете леките памучни материи за дрехите си. Забравете за всичко изкуствено, тежко, тъмно и дебело. Снабдете се с широк памучен панталон, дълга рокля или пола, сандали от естествена кожа, които няма да запарят краката ви и да ви създадат куп проблеми.

Ленът също е страхотен избор за летните жеги, както и коприната. Не се колебайте при избора на дрехи, защото кожата ви няма да се поколебае да изрази недоволството си по доста неприятен начин.

Винаги носете в себе си вода. Една от причините за слънчев удар е обезводняването, заради това никога не забравяйте да поемате колкото се може повече течности през деня. Добра идея е да вземете със себе си и някакъв сочен плод като ябълка, портокал или грейпфрут, които ще ви дадат нужните захари, ще ви заредят с енергия и освежат.

Ако почувствате, че прегрявате, отидете до банята и пуснете студена вода на китките си. Това ще доведе до моментално охлаждане на тялото отвътре и е един страхотен начин да преборите жегата.

Пожелаваме ви едно страхотно и безпроблемно лято!

споделяне на връзка

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *