Google AdSense България имат магарешки уши!

Ситуацията е следната. Откакто преместих някои от блоговете си на собствено място, пуснах в тях реклами от Гугъл с желанието поне да си покривам разходите по домейн и хостинг. Знаех, че при ниската посещаемост на блоговете ми, жълтите стотинки от рекламата от Гугъл едва ли заслужават да им се отделя толкова място и внимание, но заради експеримента реших да пробвам. Пък и тая поезия трябва да ми изкара поне една бира, която да си изпия с приятели в един слънчев слетобед, благославяйки гугъл и рекламите му за изобилието и насладата, нали?

Преди седмица приходите от рекламите бяха достигнали сумата около 15$ (за около половин година) или 2-3 бири.

Събуждам се аз в любовната сутрин на 15.02.19 (Св. Валентин) и се хвърлям на компютъра да проверя дали някой не ми е изпратил любовно писмо и попадам на следното безумие:

Здравейте ,

Наскоро преглеждахме нашите архивни данни и установихме, че Вашият профил в AdSense представлява значителен риск за рекламодателите на AdWords. Тъй като присъствието на профила Ви в нашата издателска мрежа може да причини финансови загуби на рекламодателите в бъдеще, взехме решение да закрием Вашия профил.

Моля да проявите разбиране, че това е необходима стъпка за защитата на интересите на нашите рекламодатели и другите AdSense издатели. Разбираме, че това може да Ви причини неудобство, и Ви благодарим за разбирането и сътрудничеството.

В случай че имате въпроси относно Вашия профил или взетите от нас мерки, Ви молим да не отговаряте на този имейл. Можете да намерите повече информация, като посетите https://www.google.com/adsense/support/bin/answer.py?answer=57153.

Поздрави,

Гергана
Екипът на Google AdSense България

—————-
За достъп до основната страница на Google AdSense или за да влезете във Вашия профил, моля посетете: https://www.google.com/adsense

Първо си помислих, че е някаква хакерска глупост. Не повярвах, че Гугъл пишат такива дилетантски писма. Бях толкова шокирана от наглостта на Гергана от екипа на Google AdSense България, че просто като нормален и прилично възпитан човек не знаех как да реагирам. Естествено искам да знам как точно ниско посещаем блог с поезия “представлява значителен риск за рекламодателите на AdWords”. Не отричам, че някак ме ласкае мисълта, че поезията представлява заплаха Обаче, ало? Ако можем да ви влезем в просташкия тон, що ми закривате акаунта? И кво става с 3-те бири или да си ги поискам лично от централата на Гугъл? И Гергана, много дребнаво изхитряване е да се подписвате без фамилия и без изобщо възможността за обратна връзка.

Използвах някакъв линк и изпратих естествено веднага обжалване. Вероятно искате да чуете отговорът от мошениците Google AdSense България? Ето го:

Здравейте,

Благодарим Ви за допълнителната информация. За съжаление, след като внимателно прегледахме данните във Вашия профил и взехме предвид Вашите сведения и коментари, потвърдихме, че профилът Ви представлява значителен риск за нашите рекламодатели. По тази причина не можем да възстановим участието Ви в AdSense. Благодарим Ви за разбирането.

В случай че имате въпроси относно Вашия профил или взетите от нас мерки, Ви молим да не отговаряте на този имейл. Можете да намерите повече информация, като посетите https://www.google.com/adsense/support/bin/answer.py?answer=57153.

С уважение,

Екипът на Google AdSense

—————-

Този имейл може да съдържа поверителна информация или да е с ограничено разпространение. Ако сте получили съобщението по погрешка, Ви молим да не го препращате на трети лица, да изтриете всички копия и прикачени файлове и да ни уведомите, че не е достигнало до правилния получател. Благодарим Ви.

Google Ireland Ltd. | Gordon House, Barrow Street | Dublin 4, Ireland
Registered in Dublin, Ireland | Registration Number: 368047

Този път Гергана даже не си е направила труда да си напише името, анонимка някаква. Особено интересно е това изречение от писмото: “В случай че имате въпроси относно Вашия профил или взетите от нас мерки, Ви молим да не отговаряте на този имейл.” А какво да правя в случай, че имам въпроси? В случай, че просто искам да знам защо ми е закрит профилът и къде са ми бирите?

Понеже съм поет и съм малко разсеяна, ако някой добросъвестен човек, който не е Гергана от екипа на Google AdSense България, може да ми помогне в търсенето на отговори на тези въпроси, моля нека да пише. Благодаря ви!

Ей тук и едно обръщение, може и да не го четете, то е само за да пусна малко пара по трасето.

Скъпи Google AdSense България,

нямам доверие във Вашата фирма. Вие не сте лоялен партньор и в качеството си на човек, имащ достъп до медиите, ще информирам обществеността за безотговорното Ви отношение, за липсата на уважение към блогъри, предоставили пространството си, за да печелите Вие, за наглото отношение на Гергана от екипа на Google AdSense България. И разбира се, нямам намерение да се ползвам повече от услугите Ви, дори и да ме поканите, което Вие няма да направите, защото сте задници. ( )

Благодаря Ви предварително!
В случай, че имате въпроси относно моето отношение към Вас, моля не отговаряйте на тази публикация.

Сърдечни поздрави,
Петя Хaйнрих - mislidumi

бутон за социални мрежи

2 thoughts on “Google AdSense България имат магарешки уши!”

 1. Здравейте!

  Как мога да се свържа с админиситратор на този блог за ревю на продукт?

  Поздрави,
  Лъчезар

 2. През 2011-та бях направил един сайт, който в рамките на 5-6 години на два пъти ми доведе до транзакция (140 евро).
  Дали защото не го бях пипал с години или някаква друга причина, решиха да ми блокират сайта (не профила, само сайта).
  Много добре разбирам чувствата ти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *