За няколко капки вино…

Let us have wine and women, mirth and laughter,
Sermons and soda-water the day after.
Lord Byron

Don Juan

Wine is bottled poetry.

Robert Louis Stevenson

Консумирайте само за удоволствие и с мярка!

Това писание си идва с уговорката и няма как да е иначе след като ще говорим за алкохол и пиене. А когато говорим за вино уговорката може да е само една – наслаждавайте се. Търсете удоволствието, а не количеството.

Виното е изживяване. Хубавото вино ще ви развълнува, ще ви накара да се почувствате различно и различни. Пиенето на вино не е като секса, а като правенето на любов – истинска, страстна, изгаряща. В него, както в gentle love-making участват всичките ви сетива. Ето как.

Преживяването ви ще започне още от момента, в който вземете бутилката от мястото, на което я държите – дали от личната ви изба (едва ли, но все пак), където е отлежавало през последните 2-3 години, за да достигне оптималния си дух и качества, или от специално заделеното помещение/рафт вкъщи. Разгледайте я, избършете я от праха, който се е натрупал по нея. Това е като момента, в който обектът на желанията ви попадне в прегръдките ви. Като момента, в който спускате ръката си по тялото ѝ и въпреки дрехите усещате топлината и излъчването по извивките на тялото ѝ.

Умело, ръцете ви ще попаднат между дрехите и върху голото тяло. Ще разкопчаете копчетата едно по едно, дърпайки силно тъканта, сякаш искате да я скъсате. Както въртите тирбушона и издърпвате тапата, която се е впила, сякаш в живота. Изпукването, когато изскочи и въздухът навлезе в бутилката е като нежната въздишка на освободеното от дрехите тяло…

Вземете една хубава винена чаша и налейте в нея вино до половината. До половината! Няма нужда да бързаме. В крайна сметка, когато най-накрая имате близостта на любовта си, няма да искате всичко да се случи в рамките на 5 минути, нали? Оставете виното да приеме малко от кислорода около себе си, това ще разкрие цялата красота на аромата и вкусовете му.

Огледайте течността в кристалната чаша. Наслаждавайте се. На рубинения цвят, на малките мехурчета кислород. Не е ли това точно като онзи момент, в който сте покорили нежното създание и се наслаждавате на голотата ѝ – голота колкото телесна, толкова и душевна. Дали ще бъдете като Нерон, който седял на Палатинския хълм и гледал горящия Рим отвисоко с див възторг или като Пикасо пред все още влажния и миришещ на боя, но все пак завършен оригинал на Герника, изпълнен с гордост и любов, зависи само от вас.

Хванете чашата в долния ѝ край и я завъртете, така че течността в нея да се завърти като див морски водовъртеж. Това, освен че отключва всички аромати на виното ви, дава и едно опияняващо чувство на сила и контрол, съчетано с перфектната симетрия на движението. Същото като опияняващата сила на първата ласка, с която знаете, че можете да причините болка, но и да разкриете цялата си любов и изгарящото ви желание.

Като момента, в който притиснете онова лелеяно тяло към себе си и усетите сладкия ѝ аромат и топлия дъх върху лицето си, доближете чашата до носа си и оставете ароматите от течността сами да ви се представят. Затворете очи и не мислете за нищо, оставете се нюансите да ви водят. Ванилията ще ви отнесе до слънчевите поля на Риоха, осеяни с безкрайни редици лозя, горчивият бадем ще ви пренесе по зелените гористи хълмове на Венето.

Първата глътка е като първата целувка на един влюбен мъж и една влюбена жена. Всяко вино е ново и уникално изживяване. Като първия път, когато вкусвате устните на онзи или онази, които карат душата ви да се свива на топка в корема. Оставете течността бавно да се хлъзне по ръба на чашата в устата ви. Нека обиколи всички кътчета и да възбуди всички рецептори и нервни окончания. Насладете се на този хем сладък, хем кисел вкус, на вкусовете и ароматите на диви горски плодове, на ванилията, на дъба.

Тук вълнуващото ви пътешествие е почти завършило. Както и в правенето на любов, остава само един малък детайл, за да бъде изживяването пълно и завършено. Но най-красивият и очакван детайл, който ще ви отведе отвъд настоящето в просторите на фантазиите и любовта. Затова го правим всички, нали?

На моята муза с дъх на вино…

споделяне в социални мрежи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *