Хомеопатия – терапия, лечение, отговорности

Хомеопатията е терапия, която поставя изисквания не само пред лекуващия, но и пред пациента. Тя не е само лечение, но и пред нея се поставят множество други фактори – себе наблюдение, отношение към вида терапия, желания на пациента и пр. Факторът мъдрост, пред който пациентите се изправят по време на хомеопатичният сеанс са също значими. Те помагат на лекуваният да бъде търпелив и да избягва вредните фактори, каквато и да е неговата лечебна криза. Повечето хора посрещат подобни отговорности сравнително леко, а резултатите са възхищаващи. Натуралните съставки от природата се срещат дори в съвременната козметика.

По време на всяко едно лечение, лекуващия хомеопат е изправен пред предизвикателство да избира прецизно типа терапия във всеки етап от лечението. Никой не получава нещо срещу нищо. Така пациентът трябва да се научи да наблюдава обективно всичко случващо се и да не показва пристрастия.

От голямо значение за пациента е да не изпада в крайности. Така например ако пациентът усеща умора и хлад в късния след обяд, много вероятно е парното отопление да е прекъснато или да има по-слаб метаболизъм в тези часове. Основна задача на пациента е да съобщава за всяка промяна на своя лекуващ хомеопат. В хомеопатията значение има не само физическото оздравяване, но и умственото и емоционално ниво.

Хомеопатите също така не се ограничават само до физическите симптоми, които водят до аполаптични диагнози. Под внимание се вземат редица други фактори влияещи на пациента – стресова работа, взаимоотношения, реакция към промени, желания и отговорности, заобикаляща среда, храни, сексуалност, качество на съня и т. н.

Хомеопатията има специални лекарства за освобождаване на болката, успокояване на напрежението и противодействие на безсънието. Хомеопатичните предписания са винаги предназначение да доведат до излекуване на целия организъм, а не само на части от него.

Хомеопатичното функциониране има за цел да се пребори с всички нива на съществуване, а не само моментно облекчение и преодоляване на специфични симптоми. Понякога този процес отнема седмици и месеци, а в по-тежки случаи е свързан и с години.

Като водеща отговорност на пациента спрямо хомеопатията е да разбира съзнателно, какво се случва и да се доверява на преценката на своя хомеопат. Той не бива да се паникьосва, а да изчака по-нататъшно развитие.

социални мрежи