Молът – основна демографска единица

България била на първо място по брой на моловете на глава от населението, твърди социологическо проучване. Но скромното ни мнение е, че новософиянецът все още не се е наситил на търговски площи, а и нали конкуренцията е в основата на пазарната икономика.

В противен случай нямаше да се сбъдват дълго лелеяните банани за няколко стотинки и обувки на висок ток за 12лв., ако не беше тежката офанзива на магазини като Карфур, Дайхман, Кенвело и пр. А в повечето случаи можеш да си купиш хляб, джапанки, телевизор, нощно цокало и зимни гуми от един щанд и да платиш на касата с ВИП карта на редовен клиент.

Жителите и гостите на София дълго време бяха принуждавани да пазаруват от Илиенци и да твърдят, че е същото като на Витошка, но било “директно от вносителите” (от Димитровград). За щастие тези мъки вече отминаха и сега с гордост можете да заявявате, че “сандалките са от Мола”. Анцугът също. А облечете ли ги в комплект (както обикновено правите) придобивате аристократичното изящество на ж.к. Фондови Жилища.

По последни данни в София се ще се появят 4 нови мола в рамките на 3-4 години. Като освен с магазини и атракциони ще се конкурират с оригиналните си имена – като Mega Mall и South Ring Mall, например. Предлагаме да взаимстват идеи от каталога на Payner Music – Extra Mall, Black Crystals Mall, Grand De Lux Mall, Planeta Mall, Koceto i Rayna Mall.

Освен това смятаме, че да правиш кино и фаст фууд ресторанти в мола вече е изтъркано. Предлагаме няколко нови търговски идеи на бъдещите инвеститори:

  1. Вулканизатор и автосервиз. По възможност на първия етаж, точно до входа, та да не се налага хората с голфовете да се отдалечават от тях.
  2. Турска баня във фоайето. Теляците ще ви търкат гърбовете насред коридора, по подобие на досегашните щандчета, на които ви правеха маникюр.
  3. Дискотека-мултиплейс с поне 5 салона, в които да пускат разнообразна музика – Анелия, Преслава, Ивана, Боби Дали, Илиян.

бутон за споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *