Тайната (The Secret) – филм и книга

Някои хора казват, че Тайната е един невероятен нов метод за постигане на успех в живота. За други тя е просто поредната захаросана американска измама, донесла милиони на създателите си.

Тайната

Но какво всъщност продава The Secret? Не е нов закон, който тепърва ще бъде доказан от квантовата физика. Не е и тайна, пазена от най-богатите членове на обществото в продължение на векове. Напротив. Нещо много по-ценно от което много хора днес са лишени.

Законът за привличането помага на несамоуверени хора да повярват, че могат да постигнат успех.

Ако не вярвам, че мога сам, тогава Господ или Тайната или каквото друго ще да бъде, ще ми помогне.

Много подобно на религията, авторите на The Secret продават вяра и оптимизъм на хората; мечтата за по-добър живот на тези, които не могат да мечтаят. Мотивира ги да предприемат действия, вместо да се оплакват от своите неуспехи.

Но за разлика от религиите, при законът за привличането няма бягство от отговорност. Вместо последователите му да мислят, че в живота им ще се случи каквото им е писано, те приемат съзнателно мисълта че собствените им действия и мисли имат ефект.

На какво учи Тайната?

Вяра – успяваш, само когато премахнеш всички съмнения че не можеш.

Визуализация – за да се случи нещо, трябва първо да си го представиш в ума. Действие – в удобния момент трябва да предприемеш действие.

Разглеждайки трите основни принципа на закона за привличането, човек бързо разбира че Тайната не е никаква тайна. Тя е просто една захаросана истина.

Авторите на The Secret заслужават уважение. Помогнаха на стотици хиляди несигурни в себе си хора да повярват в собствения си шанс да постигнат успех. Мотивираха ги да спрат да се оплакват, да си набележат цели и да действат.

Вкъщи имам филма, книгата, както и много други книги по въпроса. Но въпреки това аз съм фен на друго мислене – аз вярвам в себе си. Но евала на тези хора, които помогнаха на другите да повярват в потенциала си. Защото за някои това е изключително трудно.

социално споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *