4 жени, които не бихме наели на работа в офиса

Вие сте радетел за равноправие между половете? Държите на женската еманципация? Уважавате нежния пол? Склонен сте да давате на жените шанс да пробият във всяка сфера. Но ето няколко дами, които ние, лично, няма да вземем на работа в нашия офис. Кълнем се в чинийката-сувенирче, която ни подари Митьо Пищова, вместо сто килограма суЖук!

Винъс Уилямс

За да не ни обвините в расизъм, ще кажем… „Ми… не ни обвинявайте в расизъм!” Обаче не смеем да наемем на работа жена, която ще ни кара да си сменяме панталона толкова пъти на ден, колкото пъти я срещнем в коридора! Оп, ето, погледнахме нейна снимка и пак се напикахме от страх! Четете си кротко надолу и ни изчакайте да се подсушим!

Все пак, годна за: Плашило на летящи вредители по посеви с житни култури, слънчоглед и лозя; затворнически надзирател; звероукротител.

Изключително НЕпрепоръчителна за: Екскурзовод – ще изплаши туристите, че и животните, ако води турове сред природата; програмистка – да сте чували спортист да разбира от компютърни програми; модел… да, знаем, че го е правила, не ни го напомняйте! Неее! Оп… ето, пак панталонът!

Мечтаем да я видим да изправя огънати алуминиеви джанти с голи ръце!

Миранда Кер

Ето, да се реваншираме за Винъс! Не, не сме педали! Бихме си взели Миранда вкъщи, че да ни грейне сивото софийско жилище, ама ако дойде на работа, признаваме си, че нищо няма да свършим! Ако ни е учителка, няма да чуем и дума от урока. Ако ни е секретарка, зарязваме бизнеса и няма да станем от дивана. Ако е шивачка, всички около нея ще си изпозашият ръцете за трикотажа, докато я зяпат унесено… даже и жените! Ама предполагаме, че и тя няма да иска да дойде да бачка при нас, тъй че сме квит! Нека ни!

Все пак, годна за: Модел… ‘щото е модел.

Изключително НЕпрепоръчителна за: Места, където мъжки колективи работят с много остри пробиващи и режещи инструменти, ако не искате всички да се разсеят и да останат без крайниците си.

Мечтаем да я видим поне за малко!!!

Грозната Бети

Не, защото е грозна. Не, защото мразим сериала. (Признаваме си, че не сме гледали нито една серия от него и панически сменяме канала, щом дадат дори и рекламата му!) Просто, защото изражението й ни навява усещане за онзи тип служителки, които се интересуват по-малко от задълженията си и повече от това, което мислят другите за тях, те за другите, другите за другите, те за себе си; които са засипани от комплекси и тайни копнежи, надежди, разочарования, фантазии. Да му се не види! На кого му трябва да знае, дали харесваш шефа или разносвача на пици? Просто си върши работата! Продавай сирене, носи писма, огъвай детайли с половинтонна преса… или каквото там правиш!

Все пак, годна за: каквото прави в сериала… евентуално.

Изключително НЕпрепоръчителна за: нашия офис!

НЕ мечтаем да я видим! ВЪОБЩЕ!!!

Вероника Козловская

Над 130-килограмова беларуска състезателка по джудо, по-късно станала седемкратна световна шампионка по самбо и двукратна – по сумо! Вероника признава, че никога не е мечтаела за кариера на фотомодел. Уф, отдъхнахме си! И искрено ни е страх да я вземем на работа, защото, ако я ядосаме, ще ни сгъне на четири, ще ни опакова като пакет за въздушна поща и ще ни лепне марка за „Республика Саха, Оймяконский муниципальный округ, посёлок Усть-Нера, улица Коммунистическая, дом 13 – СИБИРЬ!!!”

Все пак, годна за: Охранител в нощно заведение; стюард на мач от А-регионална футболна група, Врачанска област; докер.

Изключително НЕпрепоръчителна за: кондуктор в градския транспорт – няма да може да мине между натъпканите като копърка в консерва граждани; синоптичка – ще закрие картата; стюардеса – просто е превишила допустимата възраст за кандидатстване.

Мечтаем да я видим като: Спасителка на плажа! Муахаха! Черен хумор…

споделяне на връзка

2 thoughts on “4 жени, които не бихме наели на работа в офиса”

  1. Понеже забелязах, че сте написали и публикацията за най-честите правописни (а трябва да отбележа, че някои от тях са и граматични или пунктуационни) грешки, искам само да отбележа, че друга често срещана, но по-малко известна, грешка е писането на запетайка преди „защото“, когато е определено от думи като „само“, „просто“, „единствено“… В този случай не се пише запетайка (почти съм 100% сигурна, но нямам против да се провери отново от няколко професора по български език). В случая става дума за изречението от параграфа под „Грозната Бети“:

    „Πpocтo, зaщoтo изpaжeниeтo й ни нaвявa yceщaнe зa oнзи тип cлyжитeлĸи, ĸoитo ce интepecyвaт пo-мaлĸo oт зaдължeниятa cи….“

    Няма запетайка след „просто“.

  2. Забележката на Надя е правилна. Тя важи и за „Не, защото…“ от същия параграф. В този случай също не трябва да има запетая, освен ако има смислово ударение върху „не“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *