Абонаментна поддръжкa – Ремонт на компютри и лаптопи Варна

Какво всъщност е абонаментна поддръжка на компютри?

Абонаментното обслужване на компютри е дейност по поддръжката, ремонта и оптимизацията на софтуер на Вашият компютър.

Същността му се състои в постулата, че нищо не е съвършено и всяко нещо, за да работи изрядно и оптимално добре, изисква да бъде поддържано.
Разбира се, в добрия случай, човека който поддържа това, е добре да е професионалист, да се занимава само с това и да си разбира от работата.

Така е и с Вашият компютър (или компютри). Той има нужда от постоянни грижи, наблюдения, почистване от прах и профилактика през определен период от време.

Понеже, не всеки се е родил и/или има желание да бъде компютърен инженер, много често проблемите, които се явяват при използване на компютрите, са в следствие на “задклавиатурното устройство” ( човекът, който работи на компютъра ).
Разбира се, това не е задължително – може просто да е “дошло времето” на дадения компютър, монитор или компонент.

Понякога, проблемът се корени в некачествени компоненти и части, които също не са съвършени и се случва да дефектират след известен период на употреба, но са възможни и проблеми от естеството на неправилни напрежения от електрическата мрежа. В повечето случаи, потребителя няма как да разбере каква точно е причината, отделно това не му е и работата.

Идва нуждата от компютърен специалист, който да установи причината и проблема, и да даде варианти за решение и превантивни мерки.

Компютърна поддръжкаОт тук се обуславя нуждата от поддръжка и обслужване на компютъра, защото в днешно време, той е неизменна част от почти всяка дейност.

Знаете колко е неприятно компютърът да “забие” по време на изготвяне на важен документ или да го чакате 20 минути да изпълни дадена задача, когато има чакащи хора в офиса ( примерно ).
След като основната документация в над 90% от офисите минава през компютрите, почти задължително е те да са в добра кондиция и да създават възможно най-малко проблеми.

И именно тук се явява нуждата от компютърна поддръжка от професионалист

Кое е предимството на абонаментната поддръжка на компютри?

Предимства на абонаментна поддръжка на компютриКакто вече загатнах, предимството е в отсъствие на нужда от още едно работно място (за системен администратор) в офиса. Това означава и повече площ, и повече персонал, повече осигуровки, заплати и т.н.

От финансова гледна точка – за фирми с до 10 компютъра, абонаментното компютърно обслужване не надхвърля и една трета от разходите за системен администратор (без да броим осигуровките).

От гледна точка на професионализъм – профилактиката и компютърната услуга се извършва от квалифициран персонал, който дори при повреда на компонент, може веднага да реагира със замяна на дефектната компютърна част.

От гледна точка на време: едва ли системния администратор или колегите Ви ще имат познания и наличност за/на резервни компоненти и части, докато ние имаме избор както на нови компютърни компоненти, така и на употребявани, можем да предложим дори нови конфигурации (компютри и/или монитори) или такива втора употреба на цени на вносител.

Кога най-много има смисъл абонаментната компютърна поддръжка?

Абонаментна поддръжка и абонаментно компютърно обслужване на специални цени.Почти винаги.
Смисълът има дори, когато става въпрос за домашен компютър.

Защо?

Защото цените започват от 10 лв. на месец. Защото с възможно най-малко средства, получавате възможно най-качествена услуга. Защото при хардуерен проблем (счупена част, дефектирал компонент и т.н.) реакцията ще е бърза и навременна – няма да обикаляте по магазини за компютри, и да се чудите каква точно част да купите – по този начин се спестяват и време, и нерви.

Идваме, констатираме, заменяме (или поправяме) и забравяме проблема.

Защото, при добра грижа за компютъра (и перманентна), той може много дълго да не създава проблеми (докато не остарее морално, и новите операционни системи и версии на програмите изискват повече и повече ресурси – но тогава пак ще имате съюзник в наше лице – ъпгрейдът ще е бърз и лесен, консултацията – безплатна и най-вече – коректна и сериозна).

Ако все пак сте фирма с над 40 компютъра, мисля, че най-удачно е да обмислите възможността да наемете системен администратор.
Във всички останали случаи – не се колебайте, да се свържете с нас ЦЪК

spodelime.com