Важни неща при регистрацията на домейн

Когато търсите име на домейн, трябва да имате предвид една практика, която съществува и се изпълнява от някои лица и регистрари. Те следят търсенето на свободни имена на домейни и при търсене за несъществуващ домейн те го регистрират веднага с намерение да го продадат на заинтересувани клиенти на по-висока цена.

Съществуват регистрари, които регистрират всяко име на домейн, което се въведе за търсене от клиентите през тяхната система. Ако вие отидете на сайта на такъв регистрар, за да проверите дали вашето име е свободно, то се регистрира автоматично от регистрара. Вие все още можете да регистрирате името на домейна на посочената цена (която обикновено е по-висока от цената на другите регистрари), но само от този регистрар.

Домейн регистрация

Как да избегнете проблеми при регистрацията на домейн

Преди да пристъпите към регистрация на домейн, изберете няколко имена на домейни, които искате да купите.
Проверете наличието на тези домейни на сайта на регистрара, от който смятате да купувате. Не проверявайте тези имена при други регистрари. Не проверявайте наличието на името, изписвайки го в браузъра. Ако някой извършва проследяване, търсенето на несъществуващ домейн ще бъде забелязано.

Щом видите, че домейнът е свободен, купете го незабавно. Той може да е свободен сега и след няколко секунди да бъде вече зает. Не си мислете, че домейнът, който е свободен днес, ще бъде свободен и утре. Купете го и планирайте после. В момента, в който направите търсене за име, вие трябва да се ангажирате с покупката на това име.

Ако се колебаете дали едно име на домейн е по-добро от друго, купете и двете. Новите имена на домейни са скъпи. Домейните, купени от предишен собственик, не са. Вие можете да използвате или да не използвате закупените домейни. Цената на един домейн е под 20 лева годишно, така че не губите нищо.

Не питайте из форумите за хостинг и домейни дали това или онова име на домейн е добро за тази или онази цел. Когато направите това, рискувате някой по-предприемчив от вас човек да регистрира бързо домейна ви, тъй като добрите имена на домейни са трудни за измисляне или вече са закупени от някой друг.

Не споделяйте идеите си с никой друг. Ако имате нужда от съвет, питайте само хората, на които имате пълно доверие. Още по-добре, питайте ги след като сте закупили тези домейни.

Запазете домейна си в алтернативните зони

Напоследък стават все по-популярни децентрализираните домейни, базирани на Bitcoin Blockchain технология. Те решават проблеми на текущата система, като цензура, подслуване, отнемане на домейни и други. Тези домейни безспорно са бъдещето на Интернет и е добра идея от сега да запазите бранда си в съответните зони.

Чрез регистратора PeerName може да се регистрират домейни във всички нови децентрализирани разширения. Най-популярното от тях е .BIT , така че е важно да запазите домейна си поне с това разширение.

бутон за споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *