Билет за метрото в София чрез TICKEY

1. Как точно работи TICKEY?

Отговор: След инсталиране и регистриране в системата покупката на билет се осъществява или вътре в превозното средство (в случаите на автобус, трамвай, тролей) или непосредствено пред турникета/вратичката (в случай на метро). Под непосредствено се има предвид разстояние от 1÷1.50 метра, като трябва да си най-отпред, ако има опашка пред турникета или вратичката. Нали не искаш ти да отвориш, а някой друг да влезе :).

Само когато си в превозно средство или на входа на метростанция в приложението ще се зареди бутон в центъра на екрана, за да можеда си купиш билет. В метрото натискането на бутона за закупуване на билет отваря и турникета/вратичката. Системата е направена да работи по този начин, за да не може в къщи да си купиш билет, а някой друг да влезе през отварящия се пред него вход.

2. Къде може да се използва TICKEY?

Отговор: В момента TICKEY работи на метростанции Сердика 1 (и двата входа), Бизнес Парк София (само входа към Бизнес Парка), Константин Величков (западния вход към булевард К. Величков), Люлин (входа към Технополис), Софийски Университет (западния вход към McDonalds).
Системата работи и в градчето Фолмът в Югозападна Англия, като там може да се пътува с корабчета на местния фериботен оператор.

3. Какво ми е необходимо, за да мога да използвам TICKEY?

Отговор: Смартфонът ти трябва да има активиран Bluetooth, версия 4.0, като при тази версия консумацията на батерия е минимална. Необходимо е да имаш връзка с Интернет през мобилния си план или през wifi, достъпен във всеки вход на метрото. Активирането на location services става автоматично от самото приложение.

4. Как става плащането на билета?

Отговор: Още при регистрацията, след инсталиране на приложението, е необходимо въвеждането на дебитна или кредитна карта. Можеш да регистрираш няколко банкови карти и да избереш коя от тях да е по подразбиране в текущия момент..

Разработва се възможност за плащане и през PayPal, като в бъдеще ще се работи за заплащане и през сметката на мобилния телефон към съответния оператор.

5. С кои банкови карти работи TICKEY?

Отговор: Системата работи с основните банкови карти MasterCard, VISA, Maestro, VISA Electron.

6. Как се гарантира сигурността на данните от банковата карта?

Отговор: В системата има модул за междубанкови разплащания. Този модул е сертифициран от международна организация, призната от всички банки и е получил оценка "PCI compliant", което гарантира сигурността на данните.

7. Как изглежда билетът и колко струва?

Отговор: Електронният билет получаваш директно в TICKEY и изглежда по същия начин, по който изглежда и хартиеният билет. Има всички необходими реквизити, съгласно съответните наредби. Цената е същата, като на хартиения билет, т.е. 1.60 лв.

8. Абонаментни карти за пътуване в градския транспорт. Мога ли да използвам намалението, което имам при картата ми и в TICKEY?

Отговор: За момента системата е активирана да работи само с единични билети. В бъдеще предвиждаме покупката на билети да води до автоматично издаване на абонаментна карта в момента на достигане на сумата, необходима за нея.

9. Контрольорите наясно ли са със системата и как ще осъществяват проверката?

Отговор: Всички контрольори в София са обучени, оборудвани са с устройство, което да комуникира с телефона ти, за да провери дали билетът е валиден. Не е необходимо да пипат телефона ти, само един бърз поглед към екрана с билетчето ще им позволи да проверят валидността.

10. Имам проблем, как мога да получа съдействия или информация по даден въпрос?

Отговор: Пиши ни на support@tickey.me или във Фейсбук страницата ни https://www.facebook.com/TICKEY.me/

Пробвай TICKEY :) и ни върни обратна връзка на info@tickey.me, ще вземем под внимание всичко, което ни напишеш.

сподели ме

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *