Полимерни керемиди – информация

Полимерните керемиди са съставени от мозайка и брашно или така наречения мрамор и свързващ полимер. За разлика от другите видове керемиди полимерните са с най-ниска топлопроводимост. Това тяхно качество ги прави предпочитани.

Топлопроводимостта е от основно значение при избиране на повечето строителни материали. Друго основно качество на полимерните керемиди Ведерник е ниско тегло и лекота. Това е така, тъй като свързващото вещество е полимер.

При циментно-пясъчните това вещество е цимент. Голямо предимство е това, че те полимерните керемиди са ударо-устойчиви. Чупенето им е изключително трудно. Също така те не подлежат на въздействие от страна на микроорганизми. Хидроизолационни и звукоизолационни са.

Керемиди

Видовете полимерни керемиди са два - пясъчно-полимерни и мраморно-полимерни. Пясъчно-полимерните керемиди са два пъти по-леки бетоновите и керамични керемиди. С това качество се постига олекотяване на конструкцията на покрива.

Съставени са от пясък, полимери и оцветител. Тези керемиди не се чупят при транспорт, изпускане и монтаж. Устойчиви са на резки климатични промени. За сравнение битумните, които напоследък са доста популярни, не са. Не се повлияват от влиянието на слънцето и слънчевите лъчи.

Най-важното им качество е, че не попиват вода.

Мраморно-полимерните керемиди са изградени от мраморно брашно и полимер + оцветител. Те са с най-добра фотозащита и най-нисък процент на пропускане на вода. Това от своя страна ги прави издръжливи на промените в климата.

В обобщение полимерните керемиди с марка Ведерник имат редица предимства, които ги правят предпочитани при избора на керемиди.

Полимерните керемиди са супер олекотени, нечупливи, звукоизолиращи, хидро- и топло- изолиращи. Те не поемат и не задържат влага, с което не се поврежда и самата конструкция на покрива. Този вид керемиди запазват сградите от неблагоприятните климатични условия.

социално споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *