Щети от умишлено или случайно гладуване

Намаляването на общия калоричен прием при загуба на тегло е не по-малко важно от намирането на оптималното съотношение Б / М / В. Проблемът на мнозина е, че те напълно или частично отказват храна през деня, за да намалят общото калорично съдържание на менюто.

Щети от умишлено или случайно гладуване

Такъв подход е опасен, само защото по време на гладно се наблюдава повишено освобождаване на кортизол - хормона на стреса, който наред с други неща, предизвиква повишаване на теглото.

В допълнение, трябва да се прави разлика между понятията за намаляване на калориите и недостиг на калории. Първият, ако е направен правилно, има особено положителен ефект върху загубата на тегло в резултат на това върху пресата.

Вторият е свързан с рискове, като забавяне на метаболизма и понижаване на енергийните нива. С диетичното меню ядете по-малко, но получавате всички макро- и микроелементи, необходими за нормалния живот. Тренирането на празен стомах е последното нещо, към което трябва да се стреми жената или мъжът, който се занимава с фитнес.

Определете колко храна е необходима конкретно във вашия случай, така че мазнините да се изгорят, а здравето да се укрепи. Това не е толкова трудно. Съществуват различни формули за това, например, следните калорични коефициенти:

  1. самостоятелното тегло х 26.5 при заседнал начин на живот;
  2. собственото тегло х 28.7 при умерено ниво на активност;
  3. собствено тегло х 30.9 при активен начин на живот.

След това е необходимо да се извади 500 и ще получите желаната стойност (приблизителна).

Важно! Тук има изключения. Така с ниско собствено тегло и с минимално ниво на активност човек (особено за жените) може да получи грешна стойност. В какъв смисъл е грешно? По такъв начин, че във всеки случай трябва да се яде поне 1200 калории на ден.

При сваляне или покачване на масата е вероятно да се подобрят резултатите с помощта на спортната фармакология (анаболи, стероиди или пептидни хормони).

социални бутони

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *