Имаме ли нужда от таблети?

Специалистите по маркетингови проучвания постоянно търсят информация за потреблението на конкретни продукти от обществото. Най-актуални в момента са проучванията за необходимостта от таблети, особено в професионален аспект. Според проведени в последно време анкети за употребата на таблети, хората все повече започват да ползват тези малки, но многофункционални устройства.

За повечето хора покупката на най-скъпите маркови таблети е непосилно финансово бреме. За това пък, по-евтините варианти, са достъпни и се купуват непрекъснато. Удобството да имаш мини компютър в чантата е голямо. Особено за хора, които постоянно носят работата си със себе си. Всички таблети имат wi-fi и безпроблемно се свързват с интернет. Така човек може да ползва имейла си, за да е в час с личната и служебната си кореспонденция постоянно.

Другата възможност, която се оценява от хората, които ползват таблети за работа са офис приложенията, които позволяват работа с текст, таблици и други специализирани програми. Това естествено може да се прави и на лаптопа, но колкото и малки и леки да се правят лаптопите, няма как да достигнат лекотата на компактните таблети.

Докато лаптопът трябва да се носи в чанта на рамото, то таблетите се носят в дамската чанта или в джоба на сакото.Функцията, която потребителите на таблети ползват най-много е възможността за четене на книги. Повече от половината от хората, които купуват таблети са се решили на тази стъпка именно заради тази възможност.

Така като качат любимите си книги в таблета, те могат да четат спокойно в градския транспорт, метрото или влака. Батериите на лаптопите издържат не повече от три часа, но затова пък повечето таблети могат да работят с дни с едно зареждане. Това е много важно предимство, защото човек може да е сигурен, че няма да му свърши батерията точно в най-неподходящия момент.

Всички таблети са снабдени с мощни мултимедийни способности. На тях спокойно се гледат филми, клипчета, прослушва се музика. Екраните им са достатъчно големи, за да е удобно и приятно гледането видеото. Също така, са достатъчно малки, за да стоят в джоба или чантата, ако искаме само да слушаме музика със слушалките. Всички таблети имат и камери, така човек може да си прави снимки и да ги изпраща на приятелите си по скайп или фейсбук.

Не на последно място са и множеството игри, които може да се инсталират на таблети. Може би някой ще каже, че на заетите хора не им трябват игри. Това всъщност не е съвсем вярно, защото и те имат нужда от почивка и разтоварване, когато напрежението в офиса им дойде в повече. В такъв момент таблетът ще им е от полза, защото обикновено интернет достъпа на служебните компютри е ограничен от системните администратори.

Най-ревностните потребители на таблети естествено са децата и тинейджърите. Който се чуди какъв подарък да вземе на някой сърдит тинейджър, никога няма да сбърка, ако избере някой от многобройните модели таблети по магазините.

spodelime