Как да оформите банята си в бароков стил?

Бароковият интериор се отличава със своето богатство и красота. Този декоративен стил е свързан с много екстравагантност и луксозни стоки. Ето защо, в него не всеки би се чувствал комфортно в този стил, въпреки че има много фенове.

Банята в бароков стил е идеален за тези, които не желаят да се отказват от скъпите удоволствиея. За да имате баня в този стил, трябва да се придържате към някои основни правила:

Първо стила барок се характеризира с използването на богати цветове. Такива са както бяло, пурпур, сметанов така и синьо с ярки елементи от златни или сребърни нюанси. Модерно е да не използвате повече от два цвята едновременно.

Второ, този стил се характеризира с абсолютната симетрия. Никога не използвайте половинчати или незавършени детайли.

В тази луксозната баня трябва да се различават стените от тавана и пода. Тя е е произведение на изкуството, в което се използват корнизи, колони, орнаменти, украсени панели и резбовани детайли. Трябва да изберете естествени материали като мраморни плочки или дърво. Друг съществен елемент от тази елегантна атмосфера е голямо огледало. И за предпочитане е то да бъде в рамка от резбовано дърво. Освен, че е декоративен елемент, то се справя идеално и със пресъздаването на подходящо осветление в банята ви.

Основните елементи в са луксозни, разбира, като от особено значение е ваната. Според правилата на барока, тя трябва да е в в центъра на стаята. Тя трябва веднага да хваща окото – за тази цел, подходящи са вани със меден, сребърен или млечен отенък на крачета-лъвските са идеални.

Що се отнася до мебелите, бароковият интериор няма да мине без многобройните рафтове, чекмеджета, шкафчута и прочее. Те ксе отличават с резбовани декорации, оригинални дръжки и допълнителни луксозни елементи.

Като допълнителни елементи бароковата баня приветства различните статуи и фигури, вази и други аксесоари, които ще добавят елегантност, лукс и благородство.

споделяне във facebook