Как да почистите клавиатурата на компютъра сами

Компютрите са магическа пръчка за съвременния човек. С тях, хората получават дистанционно обучение, изучават чужди езици, общуват и се развиват. Днес всяка къщата разполага с компютър, а той от своя страна изисква подходящи грижи. Ако искате вашият помощник да продължи по-дълго, трябва да се грижите правилно за него. В противен случай, той бързо ще изживее живота си и ще трябва да помислите за изхвърлянето му на отпадъци.

Направете почистване на повърхностите. За целта използвайте непрекъсваемо устройство за захранване; Почиствайте клавиатурата и системния блок; изключете устройството чрез копчето за “старт”. Повечето хора се оплакват от отказа от работа на клавиатура, когато инхибира. Факт е, че с течение на времето клавишите се заключват от запушване. Върху им падат прах, косми, косми от домашни любимци, трохи и пепел от цигари. Всеки път, когато извършвате дейност, която не е предназначена за тази зона от дома, нещата попадат директно по устройството. И не е чудно, ако клавишите се запушват. По-лошо е когато се разлее кафе или чай. За да се предпази оборудването от преждевременна повреда, нека да разгледаме въпроса – как да се почиства клавиатурата. Да започнем с един поглед към видовете клавиатури: с допълнителен бутон и периферна рамка – често запушени; с големи междинни разстояния бутони, разположени над рамката – лесна за почистване; бутони по-широки, отколкото в параграф 2 и още по-трудни за почистване. А сега да разгледаме примери за това как да се чисти клавиатурата на лаптоп. Предлагаме ви един прост метод. За начало минете с фина четка между процепите на клавиатурата. Може да използвате автомобилна мини прахосмукачка. Вземете четката и почистете пространство между клавишите. След включване на прахосмукачката може да използвате микрофибърна кърпа. Внимавайте, ако водата остане между мембраната и чипа – устройството ще спре да работи. Вземете една влажна кърпа и избършете замърсените терени. Така че се изисква бутоните да са добре почистени от лепкави и разлети течности.

За разлика от лаптопа и нетбука, настолният компютър разполага с отделна клавиатура, така почистването става много по-лесно.

Внимателно отстранете бутона. Подгответе съд с вода. В него поставете няколко капки почистващ препарат. Разбъркайте сапунена вода и с нея отбийте бутона, нека се накисва мръсотията няколко минути. След това изплакнете с четката и топла вода, за да се отстрани пяната. Извадете и поставете върху хавлиена кърпа или салфетки, сгънати в няколко слоя. Когато бутонът е сух – поставете на мястото му. Почистването на клавиатурата на компютъра може да стане още по-лесно и чрез замяна на някои клавиши, гуми, уплътнения или цялостна подмяна. Вижте повече къде depo.bg изхвърляне на стари части.

За да се отървете от мазнините – купете специални салфетки. Те са импрегнирани с течност за разтваряне на замърсявания и мазнини. Те държат сензорните повърхността антистатично лечение.

Почистването на клавиатура изисква свободното време, познаване на структурата на модела и способността да се разглобява. Ако преди това не сте ангажирани в почистването на дома, ви препоръчваме да не се поемат рискове и да се консултира с експерти. Винаги може и да опитате нови възможности.

социални мрежи