Серията Aspire V3-771G на Acer

Acer обещава непреходна елегантност и извънредна изчислителна мощ с новата си гама Aspire V3. На продуктовата страница на Acer фрази като "отлично едновременно изпълняване на няколко задачи", "онлайн медийно потребление" и "интензивна графика за компютърни игри" се използват на един дъх.

Е, ако това не е шедьовър на инженерната мисъл, тогава какво е?

А сега сериозно. Компанията Acer е създала V3 за клиенти, фокусирани върху представянето и дори колебливо се опитва да доближи мобилните си продукти до почитателите на компютърни игри. Досега Acer не е имала пълната гама от игрални устройства. Диапазонът на серията V3 ще бъде част от диапазона на първокласното изпълнение на Acer.

Acer е създала в миналото няколко 15-инчови модела от поредицата Ethos (Aspire 5951G) и един 18-инчов гигант (Aspire 8951G). Въпреки това, моделът V3-771G, отличаващ се с 17.3-инчов екран, няма предшественик. В най-добрия случай, може да бъде сравняван с мултимедийния ноутбук Acer Aspire 7750G, оборудван с мощна 6850G графика на AMD.

Какво има в Aspire V3-771G?

Както буквата "G" в номера на модела загатва – той притежава голяма графична мощ. По-конкретно, видеокартата Nvidia GeForce GT 650M GPU осигурява графичната мощ на процесора на ноутбука.

Това е чип, базиран на чисто нова Кеплерова архитектура на Nvidia (28 nm), който се намира в горната част на средния клас. Неговата ефективност може да се сравнява с по-старите GTX 460M или GTX 560. Те бяха част от високия клас компютърни игри само допреди една година.

Процесорът е подкрепен от най-новото поколение Intel Ivy Bridge. Чипът i7-3610QM всъщност е влизането в линията на мобилни четириядрени процесори на Intel. Тъй като в 17-инчовата кутия има достатъчно място, на нея има два 2,5-инчови слота.

Кутия

Acer

Acer използва едноцветен гланциран слой за лаптоп. Лаковото покритие Piano е като завръщане към миналото, което много лесно показва драскотини и отпечатъци от пръсти.

Това е сериозен недостатък на серията V3. Капакът на дисплея, панелът на екрана и щифтът заблестяват веднага след изваждане на лаптопа от опаковката. Нужни са само няколко часа работа, докато започнат да се натрупват пръстови отпечатъци и прах.

Повърхността е лепкава на допир. През последните няколко месеца почти изглеждаше, че този тип боядисване на повърхността най-накрая е излязъл от мода. Acer не е направила достатъчно, за да замаскира евтината пластмаса, която се използва за изграждане на шасито преди пускането на лаптопа в продажба.

Все пак лаптопът поне изглежда добре при изваждането му от кутията. Сребристият панел на клавиатурата разведрява иначе напълно черното устройство. Ако не бяха капакът и гланцираната повърхност, етикетът „консервативен дизайн“ щеше да подхожда на устройството.

Стабилността на пластмасовата кутия е безупречна. Няма скърцане или несигурност при работа с устройството. Възможно е големият, 17-инчов екран да е малко по-скован. Това може да се пренебрегне с оглед на ограничената преносимост на модела.

Свързване

От Acer са свършили добра работа, когато става въпрос за избор на порт, но самото поставяне не е задоволително. Всички портове са разположени отпред на левия и на десния странични ръбове. Това може и да осигурява лесен достъп до всички портове, но не помага за запазване на работното място около ноутбука свободно от пречещи и грозни кабели.

Лаптопът е снабден с Bluray диск и четец на карти (MMC, SD, MS Pro, XD), разположени в предната част.

Acer Aspire

Софтуер

Когато купувате ноутбук, можете да получите огромен обем предварително инсталиран софтуер, голямата част от който всъщност е нежелана. Този софтуер се нарича пълнеж. В много случаи софтуерът-пълнеж влияе върху работата на лаптопите. Някои производители радват купувача с приятно чиста система, а други преминават границите и инсталират твърде много боклуци.

Acer принадлежи към последната категория, въпреки че това не причинява никакви проблеми с производителността на Aspire V3-771G. Твърдият диск гарантира, че системата е енергична и реагира бързо от първото включване. Десктопът се появява само 10 - 15 секунди след включването на лаптопа.

Важно е да се има предвид, че твърдият диск на системата има капацитет от само 120 GB. Потребителят е ограничен до около 100GB след форматирането и до 70GB след инсталирането на операционна система и основен системен софтуер. Ето защо е препоръчително хард дискът да се използва предимно за често използван софтуер. Други данни, като музика, видео и игри, трябва да се съхраняват на 1000-гигабайтовия механичен твърд диск.

Поддръжка

Потребителят има достъп до слотовете на двата хард диска, до четири RAM слота, до WiFi модул и mSATA слот директно от голям капак на дъното на устройството. Въпреки това, процесорът, видеокартата и цялата система за охлаждане не са достъпни. Рискувате гаранцията да стане невалидна, ако разглобите устройството.

Гаранция

При запитване, Acer обявява гаранционен срок от 2 години (24 месеца) за всички конфигурации V3-771G, включително услугите вземане и връщане от врата до врата. Можете също така да получите и едногодишна гаранция International Travelers.

Клавиатура

Стилна клавиатура се използва винаги, когато външният вид има значение. Настоящият модел Acer Aspire V3 не прави изключение. Все пак, това не означава, че на толкова хубава клавиатура не може да се пише.

Потребителите няма от какво да се оплачат по отношения на подредбата на клавиатурата. Отклонения се наблюдават само в клавишите "> / <" и "# /", които са поставени непосредствено до съседния им клавиш. След известна практика, това не би трябвало да създава затруднения.

Как изглежда писането? По принцип, всички клавиши позволяват натискане до определена степен. Нивото на шума от тях е от ниско до доловимо от слуха в зависимост от силата на натискане. Така че, ако спадате към групата на енергичните текстописци, можете да се "наслаждавате" на тракането в зависимост от силата, с която натискате клавишите.

Тъчпад

Инсталираният мулти-тъчпад е леко свален и се намира лесно, без да се гледа. Повърхността му е направена от същата пластмаса, както и останалата част, но е леко грапава, което много допринася за плъзгането на пръстите по него.

Други модели от серията:

Aspire V3-771G-9441 - 17,3 инча
Aspire V3-771G-6485 - 14,0 инча; 15,6 инча; 17,3 инча (важи и за моделите по-долу)
Aspire V3-771G-9809
Aspire V3-771G-7423
Aspire V3-771G-6605
Aspire V3-771G-6443
Aspire V3-771G-6882
Aspire V3-771G-6814
Aspire V3-771G-9823

Видео:

Източник: Review Acer Aspire V3-771G Notebook

бутони за социални мрежи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *