Как да украсите спалното помещение – Директория за статии

Ако спалнята ви е голяма и трябва да имате повече пространство, може да използвате допълнителни функции или да се възползвате от услуги.

В спалнята, например, може да има и:

Стойка за телевизор мобилен или за стена, снабдена с телевизор и аксесоари.

Кът за сядане с мека мебел.

Кът за четене, пълен с фотьойл или кресло и настолна лампа, рафтове или по-малка библиотека за любими книги.

Ъгълът на студиото може да е обзаведен с бюро, ергономичен стол и подходящо осветление, повече рафтове или малка библиотека и чекмеджета за необходимо съдържимото на бюрото (химикалки, хартия, аксесоари).

Фитнес зона с фитнес оборудване.

Зона за отдих с джакузи, в този случай в допълнение към задължителното присъствие ще е прозореца в стаята.

Осветление за спалня.

Естествено осветлението трябва да бъде от един прозорец обикновено зад или пред леглото. Що се отнася до изкуственото осветление на спалнята, трябва да се съсредоточите над две неща:

Височина на тавана.

Квадратен метър на помещението.

Ако таванът е по-висока от 3 метра и стаята има повърхностна площ по-малка от 20 квадратни метра, полилей висулки трябва да висят най-малко от 80 см от тавана, така че да се осигури добро осветление в помещението. Ако таванът е 3 метра (или по-малко в случай на таванско помещение), само наклон на полилея на тавана от 50 см, но с по-малко от 20 квадратни метра ще е добра алтернатива. Когато стаята е по-голяма, се препоръчва общите точки на светлина от тавана да са на всеки 15-20 квадратни метра.

За всяка точка светлина, трябва да има поне един 100W или 150W крушка; По-добре да изберете енергоспестяващи крушки или флуоресцентни лампи, които продължават живота си по-дълго. Като алтернатива, можете да инсталирате прожектори на тавана на стаята, ако има такива.

Подът на спалнята.

В спалня не са подходящи подове от мрамор, заради хладината, която поддържат във всеки сезон. Най-подходящ е дървеният паркет или ламинат с ефект на дърво. Някои поставят и мокет, а той е естествено продължение на килима, което го прави мека, удобна и топла настилка подходяща за стая с повече интимност. Във всички случаи обаче заложете на топли, сгряващи цветове, като например землисти или червен и кафяв. Усещането за чистота и ред, произтичат именно от тях и са достатъчно добри, за да създадат интимно и лично пространство. Изберете тъмни цветове в случай, че искате да се спрете на по-светли мебели и светли нюанси, в случай, че стени и мебели ще са тъмни.

Как да организирате мебели за спалня.

В спалня, главният герой на стаята е леглото. Такова трябва да се дистанцира от двете страни на най-малко 60 см от стени или от точката на максимално отваряне на вратите на шкафа, се даде възможност за по-удобен достъп.

Леглото в спалнята има три начина за позицията, но на който и да се спрете, то съхранете романтичната природа. Спрете се на моделите с ковано желязо.

Леки материи за филтриране на светлината или по-тежък десен в спалнята ще създадат правото на неприкосновеност на личния живот.

spodelime