GTD за мързели или направи го сега!

Предполагам знаете какво иде да рече GTD. Ако не знаете - знаете кой знае, нали - вижте в Гугъл за "Getting Things Done". От бая време съм абонат на сайтове, които пускат различни съвети за това как да си свършим нещата. В крайна сметка ето какво усвоих.

Свърши го с’я!

Ако дойде нещо да се върши, и може да се свърши за по-малко от 5 минути, то се свършва на момента. Тука идва проблема с нарушаването на концентрацията, но обикновено пристигането на нещото така или иначе ти я е нарушило.

Голяма работа, ще кажете. Ами голяма е. За мен беше голям напредък, понеже по душа съм тих, скромен и мързелив. Отлагането на нещата, които трябва да свърша, ми идва много отвътре.

Подреждай си в движение

Виж, това с организирането на пощата хич не го усвоих. За фирмата ползваме hosted решението на gmail, където фолдъри няма. А аз нямам навика да тагвам и да архивирам редовно. Пропуск, знам. Обаче по принцип нямам и голям пощооборот.

TODO

За туду списъци ползвам началната страница на гугъл (пак от хостед решенията им). Или на хартия, в зависимост от настроението.

Тук идва да се каже, че гтд-то е приложимо не само в работата, а и в личните ангажименти. Поддръжка на къщата, сметки, дет’ се вика дори и поддръжка на контакт с хората. Аз обаче там гтд не прилагам.

А вие? Изключвам последователите на DO LESS. LIVE LONGER... Те ясно, че нищо не ползват, против религията им е.

споделяне във facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *