GTD за мързели или направи го сега!

Предполагам знаете какво иде да рече GTD. Ако не знаете - знаете кой знае, нали - вижте в Гугъл за "Getting Things Done". От бая време съм абонат на сайтове, които пускат различни съвети за това как да си свършим нещата. В крайна сметка ето какво усвоих.

Свърши го с’я!

Ако дойде нещо да се върши, и може да се свърши за по-малко от 5 минути, то се свършва на момента. Тука идва проблема с нарушаването на концентрацията, но обикновено пристигането на нещото така или иначе ти я е нарушило.

Голяма работа, ще кажете. Ами голяма е. За мен беше голям напредък, понеже по душа съм тих, скромен и мързелив. Отлагането на нещата, които трябва да свърша, ми идва много отвътре.

Подреждай си в движение

Виж, това с организирането на пощата хич не го усвоих. За фирмата ползваме hosted решението на gmail, където фолдъри няма. А аз нямам навика да тагвам и да архивирам редовно. Пропуск, знам. Обаче по принцип нямам и голям пощооборот.

TODO

За туду списъци ползвам началната страница на гугъл (пак от хостед решенията им). Или на хартия, в зависимост от настроението.

Тук идва да се каже, че гтд-то е приложимо не само в работата, а и в личните ангажименти. Поддръжка на къщата, сметки, дет’ се вика дори и поддръжка на контакт с хората. Аз обаче там гтд не прилагам.

А вие? Изключвам последователите на DO LESS. LIVE LONGER... Те ясно, че нищо не ползват, против религията им е.

споделяне във facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.