5 признака, че сте студент в София

5. Може да не сте от София, но и Вие сте от столицата

От морската столица, от старата столица, от столицата на второто българско царство, от тракийската столица. В България поне столици не ни липсват. Димитровград е столицата на шоубизнеса в България, Петърч е столица на зелето, а Перник – столица на образованието и културата. За това без никакво угризение се представяте като “Генади – столичанин”.

4. Пестите вода

Водата в общежитието е безплатна, но Вие сте активен борец срещу глобалното затопляне и твърдо вярвате, че умерената употреба на ток и вода е разковничето в каузата за спасяването на полярните шапки. Пък и сте чували от приятели, че софиянките си падат по миризмата на чистокръвен мъжкар.

3. Участвали сте в студентска тройка

Студентска тройка е онзи социален феномен, при който двама правят секс, а други двама се правят, че спят. Възможна и често практикувана е конфигурацията – двама правят секс, един ги снима и коментира, а четвърти си пише курсовата работа. При този вариант е твърде вероятно някой от Вас да се казва Бачи Кико.

2. Всички пътища водят към централна гара

Без значение на къде сте тръгнали и от къде идвате – най-удобно е да отидете до централна гара и от там да си “хванете нещо”. Независимо, че живеете от четири години в София използвате автобус от студентски град до гарата, а след това с трамвай се придвижвате до НДК. Чували сте, че има и по-удобни маршрути, но също така сте чували, че ако се загубите в столицата е почти сигурно, че ще ви отвлекат и продадат на пътуващия цирк. Пък са Ви известни и няколко случая на изядени от столичани провинциалисти.

1. Слушате всичко

Богатите ви музикални вкусове не познават бариери и се простират от ню-ейдж изпълнители като Цветелина Янева, минават през класическото фънк звучене на Милко Калайджиев и завършват с олд-скул рок`н`рол легенди като Екстра Нина. Можете да се закълнете в живота си, че в България всички слушат чалга, но само “пекани” пичове без комплекси като Вас си го признават. Не можете да си представите купон без евъргрийни като “Лудата крава” и “Дай газ на джета”, за това винаги ги носите записани на флашка, просто така – за всеки случай.

spodelime

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *